Vecka 28 Lördag 13 juli Grattis Joel, Judit
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Gela Plast lanserar ”årets byggprodukt”

Produktutveckling ligger i deras DNA. Anderstorps-företaget Gela presenterar nu en produktnyhet som kommer att revolutionera grundläggningsarbete.

 

Ja, de är legoleverantörer inom formsprutning och extrudering, men Gela Plast i Anderstorp har också skapat en tydlig profil med egna produkter inom bland annat byggsektorn. I väntan på att marknaden vänder uppåt har man nyttjat tiden väl.
– Konjunktursvängningar är en katalysator för utveckling och innovation. Vi har jobbat hårt med detta och lanserar nu vår expressdistans, säger Mattias Uhlmann, vd/marknad.

 

”Vi har jobbat hårt med utvecklingen av vår expressdistans”, säger Mattias Uhlmann.

 

 

Ergonomiskt och snabbt


Det handlar om en armeringsdistans, specialkonstruerad för rätt genomströmning av betong och för att klara upp till 600 kg last. I stället för att manuellt fästa armeringsdistanser på nätet kan man här, med hjälp av ett praktiskt verktyg, släppa ner expressdistanserna direkt på underlaget och därefter lägga på armeringsnätet.
– Saknas en distans kan den också eftermonteras i nätet efter nedläggning. Det här är ergonomiskt, snabbt och kommer att revolutionera grundläggningsjobben. Vi hoppas att det blir årets byggprodukt, säger Mattias.

 

Snabbare och mer ergonomisk. Expressdistansen, som placeras mellan underlag och armeringsnät, ”sopar banan med det enda alternativ som finns på marknaden idag”, menar Gela Plast.

 

 

Stark framtidstro


Framtidstron är stark hos Gela Plast. Även om man minskat på byggsidan så har man ökat inom alla andra områden vad gäller legoproduktion.
– Vi har också bygg- och fönsterkunder som lagt nya ordrar på nya produkter. Bland annat har vi en ny produkt med årsomsättning på 2,5 miljoner som vi tror ska leva i många år. Det är fantastiskt roligt att det satsas inom bygg ändå, säger Mattias.

 

Extrudering breddar utbudet


Med tio anställda och 18 formsprutningsmaskiner upp till 500 ton – med möjlighet att köra detaljer upp till 3,6 kilo – ligger Gela Plast i framkant som legoleverantör. Tillskottet häromåret med extrudering som ny teknik fortsätter också att skapa affärsmöjligheter.
– Vi är ganska ensamma om detta, framför allt här i Gnosjöregionen, och kan leverera kvalitet och hantverksmässigt kunnande till ett bra uppstartpris, säger Mattias.

 

Gela Plast erbjuder legotillverkning inom formsprutning och extrudering.

 

 

Fakta:

Gela Plast AB – Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gela Plast AB

Telefon: 0371-52 32 70
Mail: info@gela.se

Besöksadress:
Långgatan 6
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Långg. 6
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.gelaplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår