Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.06 0.059
GBP 13.86 0.08 0.075
USD 10.73 0.05 0.048
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Grön innovation får växtkraft med Gihab

Banbrytande teknologi minskar jordbrukens CO2-utsläpp och reducerar behovet av konstgödsel – och själva plastkonstruktionen tillverkas i Hillerstorp.

 

 

Det är det norska bolaget N2 Applied som valt Gihab i Hillerstorp som samarbetspartner för expansion av sin N2-lösning till en bredare marknad. Lösningen i sig? Ja här handlar det om en patenterad teknologi som gör det möjligt för en lantbrukare att öka kvävehalten i naturgödsel för att slippa komplettera med konstgödsel.

 

Gihab i Hillerstorp är stolta samarbetspartners till N2 Applied. Fr v: Lucas Arvidsson, Nikolina Tencic och Andreas Odhage.

 

Containerbaserad tanklösning

 

Samtidigt minskar man metangasutsläpp, reducerar ammoniak – och får en 40-procentig ökning av växtkraft jämfört med vanlig kogödsel. N2-lösningen kan minska CO2-avtrycket för en enskild gård med hela 30 procent per år.

– N2 Applied har valt att lägga starten på sin massproduktion hos oss och vi har som partner hjälpt dem att förbättra designen på deras containerbaserade tanklösning ur ett tillverkningsperspektiv. Vi är superstolta över att ha fått förtroendet att vara med och designa deras nästa generation av N2 Units, säger Andreas Odhage, vd Gihab.

 

Den norska innovationen gör bruket av naturgödsel ännu mer cirkulärt och minskar jordbrukens negativa klimatpåverkan.

 

Experter på plastsvetsning

 

Hillerstorpsföretaget Gihab är specialiserade inom tillverkning och service av högkvalitativa kar och tankar i termoplast.

Processtankar inom ytbehandling och kemisk industri, vattenreningstankar, ventilationskanaler till korrosiva miljöer – listan på Gihabs projekt kan göras lång. Somliga byggs i verkstaden i Hillerstorp, andra projekt – som en 60-kubiks utjämningstank till ett badhus – måste byggas på plats.

– Vi konstruerar och bygger alla slags speciallösningar i termoplast. Det vi gör är ett hantverk. Alla våra svetsare är certifierade plastsvetsare, säger Lucas Arvidsson, verkstadsansvarig.

 

Plastsvetsning är ett hantverk – och alla Gihabs svetsare är certifierade inom plastsvetsning.

 

En bra samarbetspartner

 

Gihab hjälper gärna till i utvecklingsfasen av ett projekt. N2 Applied är ett av många exempel där man hjälpt och lärt av varandra.

– Vi kan vara en väldigt bra sparringpartner när man ska ta fram eller förbättra ett koncept. Kunden upplever att vi är nyfikna och flexibla och lyssnar på deras behov. Ofta hjälper vi kunden att hitta svar på frågor de inte ens har tänkt på att ställa sig, förklarar Andreas.

 

Konstruktioner i termoplast är Gihabs specialitet, som här – en containerbaserad tanklösning, enkel att transportera.

 

 

 

FAKTA
Gihab – vi konstruerar och tillverkar kar, tankar och reservdelar i termoplast utifrån våra kunders önskemål.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & GihabKONTAKTUPPGIFTER

Gihab AB

(Gihab AB)

Telefon: 0430 455 00
Mail: info@gihab.se

Besöksadress:
Håkanstorpsvägen 1
33573
Hillerstorp

Postadress:
Håkanstorpsvägen 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
gihab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår