Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 29
Söndag 21 juli
Grattis Johanna
Valuta
EUR 10.53 0.01
GBP 11.73 0.00
USD 9.38 0.02
BÖRSEN 08:35
1.3%

15 år i Gnosjöregionens tjänst

I 15 år har GnosjoRegion.se dragit in tusentals affärer till företagen i Gnosjöregionen. Idag är hemsidan en av de största av sitt slag i Sverige. Digital Gnosjöanda. Så uttryckte sig Jan Eliasson, före detta vice generalsekreterare för FN och utrikesminister, när han skulle beskriva GnosjoRegion.se. Och det är just vad det är också – digital Gnosjöanda!


– GnosjoRegion.se är en verksamhet som alla företag i Gnosjöregionen kan få ta del av. På hemsidan finns cirka 13 500 företag från Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryds kommuner. GnosjoRegion.se finns till för att göra business, säger Thomas Perdsjö, som har jobbat med företagshemsidan sedan 2004.


Elmia subcontractor 2003 den 11/11 kl 11.11
Det var den 11 november 2003, klockan 11.11 för att vara exakt, som GnosjoRegion.se invigdes på Elmia Subcontractor i Jönköping. Hestrabolaget RegioNet drev hemsidan fram till den 1 maj 2011 då den såldes till ett annat företag i Gnosjöregionen, Happy Småland AB, ett dotterbolag till 0371 webb & reklam AB i Smålandsstenar.

 

Ägaren där, Michael Åstmar, hade själv varit med vid starten av GnosjoRegion.se 2003 och hade god kunskap om verksamheten.
– Jag hade drömt om att kunna fortsätta att jobba och utveckla hemsidan. Sedan vi tog över 2011 har utvecklingstakten varit mycket hög, säger Michael.


– Under alla 15 år har vi jobbat nära de fyra kommunernas näringslivsbolag. Vi har också haft ett portalråd med representanter från näringslivet. Portalrådet har fungerat som ett viktigt bollplank för att vi ska utveckla sådant som företagen i vår region har nytta av, säger Michael.


Hitta nya leverantörer
Grunden för GnosjoRegion.se är att alla regionens företag finns med på hemsidan. Genom ett medlemskap får man tillgång till ytterligare funktioner. Besökarna på hemsidan kan väldigt enkelt hitta lämpliga leverantörer bland Gnosjöregionens företag. Det går också att skicka offertförfrågningar för att snabbt få ett pris.
– En mycket stor del av de offertförfrågningar som skickas via hemsidan blir till affärer hos företag i Gnosjöregionen, säger Michael Åstmar.


Vidare kan medlemsföretagen publicera nyheter och lägga ut bilder och filmer och sprida information genom sociala medier. Genom reportage och annonser kan man stärka sitt varumärke ytterligare och på det sättet få nya kunder.
En sak som man har arbetat mycket med genom åren är sökmotoroptimering, SEO.


– Vi var tidiga med att inse värdet av att synas på Google. Vi lägger mycket arbete på SEO för att hjälpa företagen att komma högt på Google, och det arbetet har varit synnerligen framgångsrikt.


Synas i mediebruset
GnosjoRegion.se har marknadsförts på mässor, i TV, radio, tidningar samt i ett alldeles eget magasin. På senare tid har sociala medier blivit en viktig kanal för att få ut information om Gnosjöregionens företag.
– Vi vill hjälpa våra medlemsföretag att höras och synas i ett allt tuffare mediebrus, säger Michael Åstmar.
– Tack vare vår verksamhet har medlemsföretagen fått ett stort antal affärer som de inte hade fått annars. Stora företag som ABB, Volvo och Tetrapak besöker oss regelbundet.


Nu siktar man mot framtiden genom att satsa ytterligare på att driva och utveckla GnosjoRegion.se. I juni 2018 lanserades en helt ny hemsida och en teknisk plattform som öppnar nya möjligheter för att dra in ännu fler affärer till Gnosjöregionens företag.


– Genom att samarbeta och dela på kostnader kan man få mycket reklam för lite pengar och till en liten arbetsinsats. Tillsammans är vi starka – Det är så vi jobbar i Gnosjöregionen, avslutar Michael Åstmar och Thomas Perdsjö innan de fortsätter arbetet med att dra in affärer till Gnosjöregionens företag.



KONTAKTUPPGIFTER

GnosjoRegion.se

(GnosjoRegion.se)

Telefon: 0371-31920
Mail: info@gnosjoregion.se

Besöksadress:
Burserydsvägen 38
33332
Smålandsstenar

Postadress:
Burserydsv. 38
33332
Smålandsstenar

Webbadress:
https://www.GnosjoRegion.se