Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Lördag 4 juli
Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Bioplaster, cirkulära flöden och energibesparingar

Hej Framtiden!

 

Plastteknik Nordic i Malmö har blivit en självklar mötesplats för plast- och gummi­bearbetningsindustrin. Den 8–9:e maj går den tionde mässan av stapeln – nu med GnosjoRegion.se som samarbetspartner. 

 

Spännande föreläsningar och framtidsspaning inom ämnen som hållbarhet, kompetens, automation och materialinnovation. Möjlighet att ta del av innovativa idéer från visionära startup-företag inom plastindustrin. Och självklart ett tillfälle att nätverka och knyta kontakter mellan kunder och leverantörer när hela den nordiska polymerbranschen samlas under två effektiva mötesdagar.

 

 
Kopplar greppet om polymerbranschens framtid


– Det här är den enda riktigt stora renodlade mässan för plastindustrin i Norden vilket gör det till en mycket viktig mötesplats. Än mer idag när plastindustrin står inför en hel del utmaningar, säger Charlotta Nordenfelt, Easyfairs, projektledare för mässan.


Branschföreningar, forskningsinstitut, utbildningsaktörer och fackpress kopplar tillsammans med tillverkande företag och stora varumärkesägare greppet om polymerbranschens framtid.
– Bioplaster, återvinning, cirkulära flöden – det finns många aktuella ämnen som vi kommer att lyfta, säger Charlotta.

 

Charlotta Nordenfelt, Easyfairs, projekt­­ledare för Plast­teknik Nordic mässan i Malmö.

 

 

Stor bredd bland mässbesökarna


När Plastteknik Nordic startade låg utställarfokus framför allt på råvaru- och maskinleverantörer. Fortfarande finns de med på mässgolvet som viktiga aktörer, men idag är det även många plastbearbetande företag bland de 155 utställarna.
– Framför allt så ser vi att besökargruppen har ändrats så att vi idag har många OEM företag som använder plast i sina slutprodukter, allt ifrån klädmärken och dagligvaruhandel till leksaksindustri, berättar Charlotta.
Förflyttningen i värdekedjan är naturlig och viktig, menar Charlotta.
– Vi behöver samverka i alla led för att skapa förändring och utveckling.

 

 

Sprider kunskap om plastens bidrag till ett hållbart samhälle


Ett uppskattat inslag i mässan är succé­kursen ”Värt att veta om plast” som arrangeras av Polymercentrum tillsammans med IKEM med inköpare och hållbarhetschefer som särskild målgrupp.
– Det finns ett ökat intresse att lära sig mer om plast. Dagens plastanvändning är en högprioriterad fråga hos regering, miljörörelse, i näringslivet och bland konsumenter. Därför är det viktigt att sprida kunskap om plastens bidrag till ett hållbart samhälle genom energibesparingar, lägre koldioxidutsläpp och minskat matsvinn, konstaterar Charlotta.

 

Ny samarbetspartner – GnosjoRegion.se


Mässan den 8-9:e maj beräknas öka i antalet besökare. Därefter tar man sikte på 2021 för nästa upplaga av Plastteknik Nordic i Malmö.
Nytt för i år är också att GnosjoRegion.se anslutit sig som samarbetspartner till mässan, tillsammans med namnkunniga organisationer och medieföretag inom polymerbranschen.
– Partnerskapet med Easyfair ger oss riktigt bra möjligheter att sprida information om Gnosjöregionens företag. Nu kan vi hjälpa ännu fler företag i regionen att bli mer synliga och få ännu fler kunder, säger Michael Åstmar, GnosjoRegion.se.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

GnosjoRegion.se

(GnosjoRegion.se)

Telefon: 037131920
Mail: info@gnosjoregion.se

Besöksadress:
Burserydsvägen 38
33332
Smålandsstenar

Postadress:
Burserydsv. 38
33332
Smålandsstenar

Webbadress:
https://www.GnosjoRegion.se