Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Lördag 4 juli
Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.47 0.01
GBP 11.62 0.02
USD 9.32 0.02
BÖRSEN 18:41
-0.23%

0

Fler förfrågningar med sökordsoptimering

Leverantörerna är eniga - sökordsoptimering är en självklar väg till fler förfrågningar. I synnerhet när det gäller sällanköp och att nå nya marknader.


Företagarna är överens om att sökordsoptimering ger fler förfrågningar.


Kenneth Johansson, VD Braitrim, ser en väsentlig skillnad på förfrågningar sedan man började med sökordsoptimering.
- Inte så att jag har någon statistik på det, men det har gjort skillnad. Väsentligt många fler har hört av sig och då ofta lite mindre företag och butiker. Man märker att de sitter hemma och googlar sent på kvällar och nätter, vi får in många förfrågningar vid den tiden, säger Kenneth.
När det gäller stora kunder och butikskedjor har man redan kontakt med de flesta.
- De kan vårt sortiment och vet vad vi kan göra. Men vi fick faktiskt in en förfrågan från en lite större kedja som hade hittat oss när man sökte på "sammetshängare". Sökordsoptimering ger spinoff som i förlängningen kan utvecklas, säger Kenneth.

Lars Reinevik, marknadsansvarig på AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad, har köpt in sökordsoptimering externt och får rapporter månadsvis på utvalda sökord.
- Vi för också statistik på besöksfrekvens på vår hemsida. En hel del hittar till oss via nätet men vad det beror på exakt är ju svårt att säga. Ibland har vi annonser ute, ibland hittar man oss via goda referenser men förhoppningsvis har också sökordsoptimeringen gjort att fler hittar oss, säger Lars.


Lars Reinevik, marknadsansvarig på AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad.

Caroline Ståhlberg, marknadsassistent vid SMV Industrier berättar att man har beställt en bevakningstjänst på ett specifikt ord - excenterpressar - och får varje månad en lista på företag som sökt på ordet.
- Det blir sedan ett utgångsmaterial för våra säljare och är till hjälp för oss att nå ut. Dessutom har vi en engelskspråkig hemsida med sökord på engelska, och det har hjälpt oss att nå utanför Sveriges gränser. Bland annat fick vi en order till Australien tack vare detta, säger Caroline Ståhlberg.

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.
Foto: GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

GnosjoRegion.se

(GnosjoRegion.se)

Telefon: 037131920
Mail: info@gnosjoregion.se

Besöksadress:
Burserydsvägen 38
33332
Smålandsstenar

Postadress:
Burserydsv. 38
33332
Smålandsstenar

Webbadress:
https://www.GnosjoRegion.se