Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Lördag 5 december
Grattis Sven
Valuta
EUR 10.23 0.06
GBP 11.41 0.07
USD 8.49 0.01
BÖRSEN 19:30
-0.01%

Med passion för plastproduktion

Avancerad plastproduktion med spjutspetsteknologi - det är Holmgrens Plast. Här skapas helhetslösningar för morgondagens sammansatta produkter.

 

- Vi gillar ny teknik och är gärna först med den, säger Stefan Holmgren, vd och delägare.
En snabb överblick av företagets 7000 kvm produktionsyta bekräftar passionen för toppmodern utrustning och teknologi: 23 robotbestyckade formsprutor med låskraft från 28 till 1000 ton varav två 2-komponentsformsprutor. Automatiserad och manuell montering och packning. Renrumsmontering, lasermärkning, potting, metal insert, IML - ja listan på tillgängliga tjänster och tekniker i huset är imponerande.
 
 
Kontrollpanelen Zipwake - en produkt men sex olika tillverkningstekniker: Formsprutning, 1-komponents PUR, lasermärkning, elektronikmontage, kromad plast och tampotryck, ingjutning av glasfönster samt programmering och testning.
 
 

Komplett systemleverantör i plast

- Att formspruta och skicka detaljer i bulk är den enkla biten. Den kan alla klara av. Men vi vill tillföra ett mervärde till kunden och här kommer våra specialiteter in som gör oss till en komplett systemleverantör, säger Stefan.
Och Holmgrens Plast gillar att ligga steget före. Man var först i Skandinavien med 1-komponents PUR-tillverkning, en teknik som lämpar sig särskilt för skarvlös tätning och dämpning. Genom den egna produktionsanläggningen i Estland kan man också erbjuda produktion av formgods i 2-komponents PUR, med formlack och ingjutna detaljer.
 
Automationsnivån är hög hos Holmgrens Plast. Alla 23 formsprutor i huset är robotbestyckade.
 

Nischade på bredden

Som systemleverantör bistår man från produktutveckling och konstruktion hela vägen fram till monterad och förpackad produkt.
- Man kan säga att vi är nischade på bredden med oerhört stor flexibilitet och materialkunnande, säger Niclas Orre, Sales/Project Manager.
I husets egen 3D-printer kan man snabbt ta fram första prototypen till låg kostnad. Geometrier beräknas så att formverktyg kan förenklas och leda fram till en produktionsanpassad och kostnadseffektiv slutprodukt.
 
Potting - att gjuta in kretskort i plastmassa - är en av många tekniker hos Holmgrens Plast som tillverkar produkter för företag som ABB, Volvo Penta, SAAB och Permobil.
 

Investerar för framtiden

Holmgrens Plast är ett välmående och växande familjeföretag. Nyligen har man köpt angränsande tomtmark för att trygga framtida expansion. Man har investerat i ny lasermärkningsmaskin och ytterligare automation, samt under de senaste två åren driftsatt fyra nya formsprutor.
- Det andra tillverkare tackar nej till tar vi gärna som en utmaning att lösa. Ingenting är omöjligt! säger Stefan.
 
Holmgrens Plast är familjeföretaget som idag har ett 50-tal medarbetare och som omsätter 89 miljoner SEK. Fr v Elin Fazakas, Alain Fazakas, Niclas Orre, Marie-Louise Holmgren, Stefan Holmgren & Filip Holmgren.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Holmgrens Plast AB

Telefon: 0370332530
Mail: info@holmgrensplast.se

Besöksadress:
Gnejsv. 5
33532
Gnosjö

Postadress:
Box 200
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.holmgrensplast.se