Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Fredag 22 oktober Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10 0.00 0.002
GBP 11.86 0.00 -0.001
USD 8.6 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Offensiva satsningar skapar tillväxt

De är unga och hungriga. Årets företagare i Vaggeryds kommun investerar, växer och bygger en modern svarvningsindustri som lockar allt fler kunder.


– När Isakssons gick upp på treskift i vintras var det en tillfällig lösning – trodde de.
– Vi förlängde till semestern och kommer nog att köra hela hösten eftersom jobben finns och kunderna trycker på, konstaterar en nöjd Joel Isaksson.

 

Tredubblat både omsättning och personal

 

Det har gått sex år sedan han och Patrik fick ta över företaget efter sin far som hastigt gick bort. Under dessa år har både omsättning och antal anställda tredubblats.

– Bara under det här året har tre personer tillkommit. Vi har en ung och hungrig personal och är på god väg att skapa en självgående verkstad med ordning och reda på processflöden och med flera nya maskiner, säger Joel.

Patrik fortsätter:

– Vi bygger en organisation långsiktigt som svarar mot kundens krav och vi investerar offensivt för att alltid ha ny utrustning. Det här är en viktig konkurrensfördel.

 

”Vi bygger vår organisation långsiktigt” säger bröderna Patrik (tv) och Joel (th) Isaksson, unga företagsledare inom automatsvarvning.

 

 

 

Engagerad och motiverad personal. På sex år har antalet anställda hos Isakssons tredubblats.

 

Tillbygge och nya maskiner

 

Investeringarna handlar dels om maskinutrustning. Efter årsskiftet är en ny Okuma LT 3000 på väg in, custom made, med automationslösningar som effektiviserar flödet.

– Vi har fräschat upp hela verkstaden med nytt golv och nymålade väggar och flyttat över hälften av maskinerna. Allting står på rätt ställe och vi har gjort plats för ytterligare tre nya maskiner, säger Patrik.

Isakssons har också investerat rejält i ett tillbygge som blev klart under året. 400 kvm i nya kontor, personalutrymmen och extra lager.

 

Årets företagare prisas

 

För sin goda entreprenörsanda och smarta lösningar som skapat nya arbetstillfällen har Vaggeryds kommun utsett Isakssons Metallindustri till Årets Företagare 2019.

Isakssons levererar automatsvarvade detaljer i serier från 5-5000 bitar upp till 65 mm i diameter med ett stort antal kunder inom möbelindustrin.

 

Den 31 augusti 2019 fick Joel och Patrik Isaksson ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Vaggeryds kommun. Daniel Franzén från Företagarna delade ut priset.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Isakssons Metallindustri

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Isakssons Metallindustri

(Isakssons Metallindustri)

Telefon: 039321185
Mail: info@isakssons.nu

Besöksadress:
Jägaregatan 4
56793
Hok

Postadress:
Jägareg. 4
56793
Hok

Webbadress:
www.isakssons.nu