Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26 Tisdag 28 juni Grattis Leo
Valuta
EUR 10.67 0.00 0.005
GBP 12.39 0.02 0.015
USD 10.09 0.01 0.006
BÖRSEN 17:30
2.87%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Närproducerad pall firar 30-årsjubileum

Stabilt, pålitligt och närproducerat. Ji-Ma har tillverkat kundanpassat träemballage i 30 år. Nu växer fabriken i Smålandsstenar vidare för framtiden. 

 

– Vi är en professionell industri som planerar för att investera i ännu en produktionslinje för tillverkning av vår träpall, säger Olle Malmström, Ji-Ma Produkter AB.

Det har gått 30 år sedan Olle, tillsammans med sin bror Johannes Malmström, grundade företaget.

– Brorsan jobbade på sågverk då och hade hjälpt en kollega i Ljungby att sätta igång ett pallspikeri. Både han och jag var driftiga och ville dra igång något eget,berättar Olle.

 

”Vi har varit med länge i branschen och kan den utan och innan”, konstaterar grundaren Olle Malmström, här tillsammans med Conrad Wilhelmsson.

 

 

Senast 2019 byggdes anläggningen till och Ji-Ma förfogar idag över totalt 7 500 kvm under tak.

 

Plats för 35 000 pall under tak

 

Två år efter starten förvärvade Ji-Ma fastigheten på Skruvgatan i Smålandsstenar och ytterligare ett år senare började man anställa mer personal i takt med att efterfrågan växte på kundanpassade lastpallar, engångspallar och övrigt träemballage.

– Idag är vi ett tiotal anställda och har byggt till flera gånger under åren, både med automatiska spiklinjer och med utökad lageryta så att vi idag har plats för 35 000 pall under tak, berättar Olle.

 

Skyddade för väder och vind. Med plats för 35 000 pall under tak kan Ji-Ma alltid leverera torra pallar.

 

Snabba, säkra och trygga transporter

 

Oavsett om det gäller stora volymer eller mindre sändningar så säkrar lagerhållningen snabba och säkra leveranser. Och just säkerheten är något som Ji-Ma alltid har hållit högt, inte bara vad gäller leveranser.

– Vi köper allt råmaterial från svenska certifierade virkesleverantörer, kvalitén uppnår högsta krav och allt virke är värmebehandlat och kan HT-märkas. Vi säkrar kundens behov av trygga transporter, säger Conrad Wilhelmsson.

 

Varje dag tillverkas cirka 3 000 pallar på Ji-Ma:s anläggning i Smålandsstenar.

 

Pålitlig och flexibel leverantör

 

Ji-Ma levererar till kunder i hela landet och särskilt till svensk exportindustri.

– Vi ser att många företag inom byggsektorn går väldigt bra just nu och vi växer tillsammans med dem, konstaterar Olle.

Själva 30-årsjubiléet firas sparsamt under ett år som även fortsatt präglas av coronapandemin, men tårta blir det såklart.

– Och det kommer att hända mycket framåt i företaget. Vi vill fortsätta att vara kundernas mest trygga, pålitliga och flexibla leverantör i vår bransch, säger Olle.

 

 

Tårtkalas när Ji-Ma Produkter AB fyller 30.

 

 

Fakta 

Ji-Ma Produkter AB Tillverkare av kundanpassade lastpallar, engångspallar samt övrigt träemballage, även EUR-pall och kragar. Stort lager och snabba leveranser.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella mellergårdh, GnosjoRegion.se & Ji-MaKONTAKTUPPGIFTER

Ji-Ma Produkter AB

Telefon: 037133360
Mail: olle@ji-ma.se

Besöksadress:
Skruvgatan 11
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Skruvg. 11
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.ji-ma.se