Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Måndag 16 maj Grattis Ronald, Ronny
Valuta
EUR 10.49 0.01 0.011
GBP 12.34 0.00 0.001
USD 10.08 0.02 0.016
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sveriges guld förädlas i pallfabriken

Gran och fur från svenska skogar transporteras från sågverk runt om i landet till Ji-Ma i Smålandsstenar – och förvandlas till kundanpassat emballage.

 

– Virket är som guld just nu, det är helt otroligt, säger Olle Malmström.

Inköpskrig mellan Kina och USA trissar upp priserna och sågverk i Canada tvingas lägga ner på grund av problem med barkborre. I turbulenta tider när materialförsörjningen skapar problem i många led är det gott att få förlita sig på den svenska skogen.

– Och ett av våra ledord sedan vi startade Ji-Ma för 30 år sedan är säkerhet. Du kan alltid lita på oss, vi levererar, säger Olle.

 

Närproducerat med virke från de svenska skogarna. 

 

Ökad efterfrågan i många branscher

 

Ji-Ma Produkter AB i Smålandsstenar med ett tiotal anställda förfogar över en anläggning som byggts ut under åren och som idag omfattar 7 500 kvm – med plats för 35 000 pall under tak. Och efterfrågan på kundanpassade lastpallar, engångspallar och övrigt träemballage fortsätter att växa.

– Många av våra kunder har ökat under pandemin. Vi tillverkar till exempel emballage till livsmedelsindustrin och här ser vi att efterfrågan har kommit tillbaka.

Hos hela livsmedelsbranschen trycker det på särskilt bra, men också inom byggbranschen och metallindustrin, säger Olle.

 

Investerar i ny specialbyggd maskin

 

På anläggningen i Smålandsstenar förädlas det svenska virket i automatiserade produktionslinjer; klossar kapas, medar och däck tar form och slutligen fogas hela pallen samman.

– Vi har en specialbyggd maskin som är på väg in under hösten som ska ersätta vår gamla maskin. Och vi kommer att fortsätta att investera. Vi har bra kapacitet i produktionen, vi växer med våra kunder och vi har aldrig haft några problem med att leverera, förklarar Olle.

 

Svensktillverkad (SE) och värmebehandlad pall från Ji-Ma i Smålandsstenar.

 

Klossarna kapas i den helautomatiska produktionslinjen.

 

 

Medar och däck gör pallen komplett.

 

Brett sortiment av träemballage

 

Oavsett ordervolym så säkrar den goda lagerhållningen hos Ji-Ma snabba leveranser. När marknaden behöver säkra sina godstransporter så står Ji-Ma redo, menar Olle.

Sortimentet består av standardpall, specialpallar EUR-pallar, pallkragar och lock. Möjlighet finns att köpa både nytt och begagnat träemballage liksom kundanpassat specialemballage.

– Standard är inte alltid rätt. Vissa produkter kräver både tyngre, större eller mindre pall för att optimera förpackningen, och då får man gärna kontakta oss, säger Olle.

 

Standard eller special – Ji-Ma levererar träemballage utifrån kundens önskemål. ”Vi växer med våra kunder”, säger Olle Malmström.

 

 

 

FAKTA
Ji-Ma Produkter – Tillverkare av kundanpassade lastpallar, engångspallar samt övrigt träemballage, ombesörjer även EUR-pall och kragar. Stort lager, snabba leveranser.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Ji-Ma Produkter AB

Telefon: 037133360
Mail: olle@ji-ma.se

Besöksadress:
Skruvgatan 11
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Skruvg. 11
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.ji-ma.se