Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.006
GBP 13.91 0.02 0.02
USD 10.78 0.02 0.018
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Het efterfrågan på helhetslösningar

Borche vinner mark i nordisk plastindustri. På fem år har JMC i Anderstorp levererat 100 maskiner – och kurvan pekar uppåt för JMC:s breda erbjudande.

 

 

– Sedan årsskiftet har vi sett en tydlig uppgång – nu har det släppt. Kommande kvartal ser väldigt lovande ut och orderböckerna är välfyllda, säger en nöjd Magnus Tibratt, marknadsansvarig på JMC Industriteknik i Anderstorp.

 

”Vi ser 2024 an med stor tillförsikt”, säger Magnus Tibratt, marknadsansvarig JMC.

 

 

En komplett leverantör för plastindustrin


JMC:s koncept att erbjuda allt som en formsprutare kan behöva – från maskin och kringutrustning till skräddarsydd automation och serviceavtal – har visat sig vara mycket framgångsrikt.
– Vi har en stark organisation med tekniker, konstruktörer och programmerare; vi erbjuder förebyggande service, reparation och akutservice; vi har ett brett utbud av kringutrustning och reservdelar och vi bygger kundunika automationsceller, skräddarsytt för varje behov. Det här är vår framgångsfaktor, säger Magnus.

 

Kundunika automationsceller konstrueras och byggs av JMC – med all tänkbar kringutrustning som kan behövas.

 

 

Energisnåla formsprutor


Lägg därtill agenturen för Borche, en av världens största tillverkare av formsprutningsmaskiner.
– Vi ser att 99 procent av dem som köper en Borche kommer tillbaka till oss och köper fler. Det är ett gott betyg, konstaterar Magnus.
Formsprutorna finns från 90 upp till 6800 ton med flera modeller inom såväl servoelektriska som helelektriska och flerkomponentsmaskiner.
– Energifrågan är en viktig aspekt, maskinerna är otroligt energisnåla. Att vi har nya maskiner på lager i Anderstorp gör också att vi kan hjälpa våra kunder till snabba lösningar, säger Magnus.

 

En stark och växande organisation. JMC söker ytterligare en tekniker och en programmerare som kan förstärka teamet.

 

 

Konkurrenskraftiga produktionslösningar


JMC:s egna årliga event Plastic Days genererade många besök av intresserade kunder. Medverkan på Elmia Polymer är en annan viktig händelse under 2024. Plastindustrin har ett tydligt behov av konkurrenskraftiga produktionslösningar.
– Tittar man på läget i världen så ser vi fler och fler av våra kunder som plockar hem tillverkning och det måste ske på ett konkurrenskraftigt sätt. Här kan vi göra skillnad för våra kunder, säger Magnus Tibratt.

 

Plastic Days hos JMC i Anderstorp är ett uppskattat kundevent. Mårten Albinsson, huvudägare och grundare av JMC, samtalar med besökare.

 

 

Fakta:

JMC Industriteknik AB Helhetslösningar till plastindustrin. Försäljning och installation av formsprutor med kringutrustning, utbildning, underhåll, akut service.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: JMC Industriteknik & Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 

 KONTAKTUPPGIFTER

JMC Industriteknik AB

Telefon: 0371566100
Mail: info@jmcs.se

Besöksadress:
åg. 48
33432
Anderstorp

Postadress:
åg. 48
33432
Anderstorp

Webbadress:
jmcs.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår