Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Tisdag 30 november Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.3 0.05 0.053
GBP 12.12 0.04 0.039
USD 9.1 0.03 0.029
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Drömmar får liv med bra tjänstepension

Ser du fram emot pensionen med förhoppningen att kunna unna dig det där lilla extra? Länsförsäkringar visar vägen – via välplacerad tjänstepension.

 


– Mellan 30 och 50 procent av det du får i slutlig pension utgörs av din tjänstepension. Därför är det här så viktigt att se över, säger Patrik Kronberg, tjänstepensionsrådgivare hos Länsförsäkringar i Värnamo.

De senaste tolv åren har han ägnat just åt tjänstepensioner, ett område som från början möttes med viss skepsis hos företagare.

– Man såg det mer som en kostnad. Idag är det skillnad, många unga som startar företag säger direkt att ”vi måste prata om det där med pensionen”.

 

Patrik Kronberg hjälper företag och tjänstemän att se över sin tjänstepension. Han åker gärna ut på företagsbesök men möter också kunder på kontoret i Värnamo.

 

Tjänstepensionserbjudandet – en konkurrensfaktor

 

Alla arbetsgivare är skyldiga att betala tjänstepension för sina anställda så länge arbetsplatsen har kollektivavtal. Fortfarande finns det många företag som inte betalar någon tjänstepension alls. Är du osäker ska du fråga din arbetsgivare, råder Patrik. Och det är viktigt för arbetsgivare att förstå att tjänstepensionserbjudandet också handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare.

– Anställda frågar efter både tjänstepensionserbjudande och sjukförsäkring idag när man söker jobb. Som företagare skulle jag säga att detta är en fråga om hur rädd jag är om mina anställda och om deras unika kompetens, säger Patrik.

Är du egenföretagare är det ditt ansvar att se till att du får den pension du önskar och att du har samma skydd och förmåner som en anställd.

 

”Vi verkar nära våra kunder”, säger Johan Örbom, kontorschef på Länsförsäkringar Jönköpings lokalkontor i Värnamo.

 

Bistår med fondplacering

 

Även om tjänstepensionen betalas in av arbetsgivaren kan du själv oftast placera den som du vill – och det kan göra stor skillnad för framtiden.
Patrik berättar om en kvinna som kom till honom när hon var 54 år för att få hjälp med placering i rätt fonder. Hennes mål var att kunna köpa en lägenhet i Spanien när hon gick i pension.

– Elva år senare fick jag veta att hennes dröm gått i uppfyllelse, det var nog en av de roligaste stunderna i mitt yrkesverksamma liv, säger Patrik.

 

Det är viktigt att du planerar din pension. Börja i god tid – och våga drömma!

 

 

FAKTA LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄRNAMO
Länsförsäkringar i Värnamo är det lokala alternativet i Gnosjöregionen. Vi har i över 180 år arbetat för trygghet i samhället vi är en del av.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och LänsförsäkringarKONTAKTUPPGIFTER

Länsförsäkringar Värnamo

(Länsförsäkringar Värnamo)

Telefon: 0370-344300
Mail: info@lfj.se

Besöksadress:
Storgatan 37
331 31
Värnamo

Postadress:
Box 2201
33102
Värnamo

Webbadress:
www.lansforsakringar.se/jonkoping/