Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.35 0.01 0.008
GBP 12.26 0.00 -0.003
USD 10.15 0.00 0.004
BÖRSEN 09:14
0.02%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nytt teknikcenter och demohall i Värnamo

Längdsvarvsexperterna LENIMA stärker närvaron i Gnosjöregionen och bygger ut serviceteamet med fortsatt rekrytering – och kraftigt ökad orderingång.

 

– Eftersom vi har merparten av våra kunder i Gnosjöregionen blev det perfekt att öppna showroom här i Värnamo, säger Simon Larsson.

Tillsammans med Niclas Bruce äger och driver Simon LENIMA Machine Tool AB; ett relativt ungt bolag som sett en kraftig tillväxt i takt med att intresset för längdsvarvar har ökat i Sverige. Tekniken utvecklas snabbt och hanterar större dimensioner och mer komplexa detaljer än någonsin förr vilket är en förklaring till ökad efterfrågan.

En annan förklaring är LENIMAs know-how och ambitioner att vara absolut bäst när det gäller service och eftermarknad.

– Idag har vi en mycket stor andel av den svenska marknaden för längdsvarvar, och den samlade kompetensen i bolaget är extremt hög, förklarar Simon.

 

Expansiva LENIMA Machine Tool har öppnat showroom i Värnamo – nära till alla kunder i Gnosjöregionen, förklarar Simon Larsson (tv) och Niclas Bruce (th).

 

Längdsvarvning, fleroperationssvarvning och ren fräsning

 

LENIMA förknippas med japanska STAR, men man representerar också österrikiska EMCO och schweiziska Bumotec på den svenska marknaden.

– Det segment där vi säljer absolut mest idag utöver längdsvarvarna är svarvar med 2-3 revolvrar upp till 100 mm stång och fleroperationssvarvar, men vi ökar också inom fräsning, där vi siktar in oss på 5-axlig bearbetning – gärna automatiserad sådan, berättar Niclas.

LENIMA har också ett brett utbud av verktyg och kringustrustning som kommer väl till pass då efterfrågan på turn-key-projekt ökar.

– Vår erfarenhet av automationslösningar är väldigt stor och LENIMA erbjuder alltid den för kunden mest optimala lösningen, säger Simon.

 

 

Niclas konstaterar att många inte riktigt känner till EMCOs modellprogram där just större och mer komplexa maskiner ligger i fokus.

 

Provkör turn-key-projekt i teknikcentret

 

För sådana projekt passar det nya teknikcentret i Värnamo perfekt, med kombinationen av demohall med verkstadsyta, kontor och konferensrum.

– Här kan vi göra provkörningar i skarpt läge innan leverans till kund, förklarar Niclas.

LENIMA vars personalstyrka nu uppgår till 13 personer söker nu efter ytterligare en tekniker.

– Vi växer snabbt, sedan 2015 har vi ökat vår omsättning med tio gånger, och vi behöver mer duktigt folk. Bästa tänkbara vore att få rekrytera från regionen eftersom största delen av arbetet ligger just här, säger Simon.

 

Tekniken utvecklas i snabb takt. LENIMA levererar lösningar inom längdsvarvning, vertikal- och stångsvarvning liksom fleroperationssvarvning.

 

 

 

FAKTA LENIMA

Vår uppgift är att bistå med kunskap och utrustning för att optimera era maskiner och bearbetningsprocesserpå bästa sätt. Vi vill uppfattas som ert förstärkta team för ökad effektivitet och konkurrenskraft!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LENIMA Machine Tool AB

(LENIMA Machine Tool AB)

Telefon: 0393614111
Mail: info@lenima.se

Besöksadress:
Runemovägen 1C
33134
Värnamo

Postadress:
Storg. 53 c
57132
Nässjö

Webbadress:
lenima.se