Vecka 49 Torsdag 7 december Grattis Angela, Angelika
Valuta
EUR 11.21 -0.07 -0.067
GBP 13.08 0.00 0.002
USD 10.38 -0.09 -0.092
BÖRSEN 17:30
-0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Från prototyp till produktionssvetsning

Ltech i Bredaryd är experter inom precisionssvetsning med laser. Nu tar man tekniken till nästa nivå med större volymer och automatiserade lösningar.

 

– Den nya programmerbara lasersvetsen har öppnat nya dörrar som gör det möjligt att jobba med produktionssvetsning i större volymer, säger Patrik Karlsson som äger och driver Ltech.
Med ett förprogrammerat svetsprogram rör sig den automatiserade svetsarmen i exakt samma bana med önskad repeterbarhet för volymproduktion. Lägg därtill palettsystem, ett rörligt svetsbord och robotplock så kan du med lätthet komma upp i serier på flera tusen, menar Patrik.
– Det är hit jag vill gå. Jag jobbar mycket med prototyper idag, som partner till innovativa produktutvecklare, och det är jättekul, men jag vill gärna fortsätta vidare till serieproduktion, säger Patrik.

 

Team Ltech brinner för lasersvetsningens möjligheter. Fr v Patrik Karlsson, Robert Elvingsson och Jonas Kraft.

 

 

Redo att takta upp med större volymer

 


Den höga kvalitén vid lasersvetsning skapar möjligheter inom många områden. Effekttätheten och den snabba uppvärmningen ger ett svetsresultat utan deformationer och tekniken lämpar sig särskilt bra för avancerade detaljer. Ltech har arbetat med specialprojekt inom allt ifrån medicinteknik till flygindustri.
Ett av de senaste kundprojekten är den uppkopplade skruven från Strainlabs som med hjälp av smart elektronik mäter förspänningen i skruven var tionde minut i kritiska konstruktioner. Ltechs kompetens inom lasersvetsning kom väl till pass när man behövde en partner för svetsning av den lilla sensorfixturen i skruvhuvudet.
– Här jobbar vi fortfarande med små serier men det finns möjlighet att takta upp i rejäla volymer, säger Patrik.

 

Förprogrammering av lasersvetsning kan tillsammans med paletter, fixturer och robotisering skapa kostnadseffektiva lösningar.

 

Lasersvetsningen ger möjligheter inom många områden. Här specialsvetsning av kringutrustning till en produktionsmaskin.

 

 

Verktygsakut minimerar oönskade driftstopp

 


Samtidigt fortsätter Ltech med det som varit grunden sedan starten 2014 – service och reparationer av verktyg. Här i Bredaryd ligger verktygsakuten som räddar kunderna från oönskade driftstopp. Ltech rycker in som servicepartner till kunder över hela landet.
– Förra veckan fick vi in tio jobb på tisdagen och 14 på onsdagen men det finns både toppar och dalar – så vi har alltid tid, säger Patrik.

 

 

Fakta: Ltech ab – Ett modernt serviceföretag med stor kunskap inom verktygssvetsning. Även lasersvetsning till innovativa utvecklingsprojekt inom krävande industri.

 

Text och foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

LTECH AB

Telefon: 0725280400
Mail: patrik@l-tech.se

Besöksadress:
Lundavägen 52
33371
Bredaryd

Postadress:
Lundav. 52
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.l-tech.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår