Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Mästare inom konstruktion och automation

Industrins behov av erfarna konstruktörer inom mekanisk konstruktion växer – och MFAB i Värnamo står redo med kunskap, erfarenhet och know-how.

 

Pensionsavgångar bland konstruktörer inom industrin har skapat ett glapp hos många företag, ett glapp som Maskinkonstruktion Finnvedens AB kan fylla.

– Bara under det senaste året har det tillkommit flera sådana uppdrag där man anlitat oss i stället för att anställa en ny konstruktör, säger vd Kent Bengtsson.

Han konstaterar att det är nästintill omöjligt att hitta konstruktörer idag som inte bara har den teoretiska kunskapen utan som också har stått vid en fräs eller svarv och vet vad det handlar om.

– Det finns gott om folk med kompetens inom materialkunskap, men att faktiskt veta hur en bit går att fräsa, det är en helt annan sak.

 

MFAB – kvalificerade konstruktörer med tekniskt know-how ända ut i fingerspetsarna.

 

Smarta helhetslösningar i långsiktiga samarbeten

 

Därför blir det betydligt mer effektivt att anlita MFAB än att gå igenom en komplicerad och långdragen rekryteringsprocess, menar Kent.

Här står man redo med kunskap och erfarenhet kring att utveckla maskiner, fixturer och produkter. Lägg därtill förmågan att tänka utanför boxen och att använda den senaste tekniken.

– Vi ser att det finns ett stort behov inom industrin. Vi samarbetar redan med flera stora bolag och vill skapa fler samarbeten, fler helhetslösningar, där vi tar hand om hela paketet med konstruktion och automation. Få har den erfarenheten vi har i MFAB när det kommer till bearbetande maskiner och kringutrustning.

 

Konstruktörerna på MFAB utvecklar maskiner, fixturer och automationslösningar i världsklass.

 

Ledande leverantör av konstruktionslösningar

 

Värnamoföretaget MFAB bildades 1992 men historien sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1970-talet. Förmågan att konstruera, utveckla och effektivisera industriella processer har varit den röda tråden genom alla år.

Och med tillväxten inom svensk industri har behoven av automation aldrig varit större.

– Det är vår identitet och vår historia. Vi vill vara en ledande leverantör av konstruktionslösningar inom mekanisk konstruktion i Sverige, och vi är redo att hjälpa våra kunder i deras automationsresa, säger Kent Bengtsson.

 

Värnamobaserade MFAB möter industrins behov av erfarna konstruktörer.

 

 

 

FAKTA
Maskinkonstruktion Finnvedens – Experter inom mekanisk konstruktion. Vi skapar innovativa lösningar för allt ifrån avancerade bearbetningsmaskiner till hydrauliska fixturer.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: MFAB

 KONTAKTUPPGIFTER

Maskinkonstruktion Finnvedens AB

(Maskinkonstruktion Finnvedens AB)

Telefon: 0370-49410
Mail: maskinkonstruktion@mfab.se

Besöksadress:
Malmövägen 12
33142
VÄRNAMO

Postadress:
Malmöv. 12
33142
Värnamo

Webbadress:
www.mfab.se