Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Onsdag 22 januari
Grattis Vincent, Viktor
Valuta
EUR 10.54 -0.01
GBP 12.48 0.07
USD 9.5 0.00
BÖRSEN 18:42
-0.48%

Med känsla för innovativa lösningar

Här görs det omöjliga möjligt. MFAB är tankesmedjan bakom högteknologiska lösningar och produkter inom mekanisk konstruktion.


Nio skarpa hjärnor utgör kapitalet i MFAB, ett bolag som med känsla för maskiner och mekanik hittar lösningar utöver det vanliga. Allt ifrån avancerade bearbetningsmaskiner till hydrauliska fixturer, beräkningar och ren produktutveckling.
– Alla lösningar är helt unika och nya, ofta på gränsen till det som är fysiskt möjligt. Men vi gör det omöjliga möjligt, säger vd Kent Bengtsson.

 

Vi hittar ofta lösningar på gränsen till det som är fysiskt möjligt” säger vd Kent Bengtsson.

 

Maskinkonstruktion, fixturer och produktutveckling


Ett exempel är samarbetet med Modig Machine Tool som pågått i över 35 år. Här är MFAB en aktiv partner i konstruktionen av ”Cutting-Edge” fräsmaskiner med spjutspetsteknologi som exporteras till flygindustri runt om i världen. Husqvarna AB är en annan stor kund som man levererat mer än 200 fixturer till under åren. CNC Factory är en viktig och växande kund, och hos Thule Sweden AB har man expertis från MFAB på plats för att förstärka teamet för produktutveckling.
– Även Volvo, Scania, ESBE och Rapid Granulator är exempel på kunder som under åren har förlitat sig på vår expertis inom mekanisk konstruktion, säger Kent.

 

Avancerade bearbetningsmaskiner, hydrauliska fixturer och produktutveckling – MFAB skapar unika lösningar för marknaden.

 

Gemensam bas i ingenjörskonsten


Att kortfattat beskriva möjligheterna och tjänsteutbudet inom MFAB låter sig inte göras. Känslan för innovativa mekaniska lösningar liksom sitter i väggarna. Personalen kommer med erfarenhet från vitt skilda tekniska områden men med gemensam bas i ingenjörskonsten.

 

Nio skarpa hjärnor med känsla för maskiner och mekanik skapar MFABs unika lösningar inom konstruktion.

 

Ingår i SID Group


– Jag är inne på mitt sjätte år i bolaget och tillträdde som vd i maj förra året, berättar Kent.
Årsskiftet 2016/2017 fick MFAB nya ägare då man köptes upp av SID Group. Inom gruppen finns flera företag med stort kunnande och spjutspetskompetens inom produktionslösningar och automatisering, bland annat IKV Tools AB, Bra Automation AB samt Tool Design Innovation AB.
– Det här är den riktiga Gnosjöandan som byggde den här bygden, konstaterar Kent Bengtsson.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och MFABKONTAKTUPPGIFTER

Maskinkonstruktion Finnvedens Aktiebolag

Telefon: 0370-49410
Mail: maskinkonstruktion@mfab.se

Besöksadress:
Malmövägen 12
33142
VÄRNAMO

Postadress:
Malmöv. 12
33142
Värnamo

Webbadress:
www.mfab.se