Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Onsdag 18 maj Grattis Erik
Valuta
EUR 10.51 0.04 0.038
GBP 12.41 0.02 0.015
USD 10.01 0.09 0.086
BÖRSEN 17:18
-0.76%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Tillsammans skapar vi konkurrenskraft

För MFAB ser framtiden ljus ut. Med nygamla ägare vid rodret fortsätter experterna inom mekanisk konstruktion att leverera lösningar till industrin.

 

I kriser föds nya möjligheter. 2020 var ett tufft år för många och för MFAB:s ägare SID Group resulterade det i beslut om försäljning. Då bestämde sig de tidigare ägarna Lars Tenefors och Jonas Poulsen tillsammans med vd Kent Bengtsson för att lägga bud på bolaget.

– Jag blev med företag helt enkelt, säger Kent och ler.

För trots coronakrisen har MFAB hela tiden varit, som Kent säger, ett sunt bolag.

– Det fanns en framtid som hotades av yttre omständigheter. Därför ville vi rädda våra kunder, leverantörer och medarbetare, säger Kent.

 

Nygamla ägare tillbaka vid rodret. Från vänster Lars Tenefors, Kent Bengtsson och Jonas Poulsen.

 

Riktigt bra start på 2021

 

Sedan man tog över i november har den nygamla ägartrion fått ta emot oerhört stark och positiv respons från alla håll. Och det nya året har börjat riktigt, riktigt bra.

– Vi har redan säkrat 60 procent av omsättningen för i år och med största sannolikhet även 2022. Både kunder och leverantörer är väldigt angelägna om att inte förlora oss, vilket är en oerhörd trygghet, säger Kent.

MFAB märker också tydligt hur många av deras kunder har taktat upp rejält.

– Coronapausen är definitivt över och för vår del innebär det bland annat att vi ska utöka vår kontorsareal. Vi tittar också på att anställa ytterligare två eller tre konstruktörer i år, säger Kent.

 

MFAB har många års samlad kompetens, kunskap och erfarenhet kring utveckling av maskiner, fixturer och produkter. Här projekt­genomgång på Teams med K-G Johansson, Johan Svensson, Jakob Ogstedt och Daniel Oscarsson.

 

Långsiktiga relationer och framgångsrika projekt

 

Under förra året fick MFAB in en del nya kunder i form av lokala företag som vände sig till maskinkonstruktörerna för hjälp med renovering och uppgradering.

Samtidigt fortsätter projekten att rulla med stora kunder som Modig, Thule, VBG och Husqvarna.

– Vi tror på långsiktiga relationer med kunder och leverantörer. Genom nära samarbeten hittar vi de bästa och mest ekonomiska lösningarna. Ur öppenhet och ansvarstagande växer framgångsrika projekt fram och tillsammans skapar vi konkurrenskraft, säger Kent.

 

 

FAKTA

MASKINKONSTRUKTION FINNVEDENS är experter inom mekanisk konstruktion. Vi skapar innovativa lösningar för allt ifrån avancerade bearbetningsmaskiner till hydrauliska fixturer.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: MFABKONTAKTUPPGIFTER

Maskinkonstruktion Finnvedens AB

(Maskinkonstruktion Finnvedens AB)

Telefon: 0370-49410
Mail: maskinkonstruktion@mfab.se

Besöksadress:
Malmövägen 12
33142
VÄRNAMO

Postadress:
Malmöv. 12
33142
Värnamo

Webbadress:
www.mfab.se