Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Lördag 15 augusti
Grattis Stella, Estelle
Valuta
EUR 10.3 0.03
GBP 11.38 0.03
USD 8.7 0.04
BÖRSEN 18:41
-1.61%

0

Kvalitetssäkra för höjd konkurrenskraft

Kvalitetskontroll och mätteknik är en viktig faktor för utveckling och tillväxt. Här erbjuder MIG mätteknik lösningar för företag i Gnosjöregionen.
- Kraven ökar på kvalitetskontroll idag. Vi hjälper företag som själva inte har kompetens och utrustning för uppmätning av detaljer att verifiera att allt stämmer mot ritning, säger Stefan Lanqvist, vd Mätteknik i Gnosjö AB (MIG).

"Tillsammans kan vi hjälpa Gnosjöregionen till bättre kvalitetskontroll och höjd konkurrenskraft" säger Börje Larsson, Cascade (tv) och Stefan Lanqvist, MIG (th).

Hjälper kunden att måttsätta

Många företag får detaljerade förfrågningar och kravspecifikationer som man inte alltid förstår sig på. Måttsättning sker på ett annat sätt idag än tidigare.
- Det har blivit mycket mer av form- och lägeskrav men också mer design i detaljer vilket gör det mer komplicerat att mäta. Det blir tydligt när vi jämför verkliga ytor mot CAD-underlag. Här kan vi hjälpa kunden att måttsätta och förstå ritningarna, säger Stefan Lanqvist.
Genom att outsourca mättjänster och kvalitetskontroll kan lönsamheten öka med fler affärer, menar Stefan.
- Vi stöttar våra kunder så att de vågar ta jobb även när de inte riktigt förstår de kvalitetskrav som ställs. Det här är vår specialitet.

Behovet av mättjänster är stort inom industrin. Form- och lägeskrav och designade detaljer utmanar när verkliga ytor ska jämföras mot CAD-underlag.

Utökad service efter förvärv

I höstas förvärvades MIG av Göteborgsbaserade Cascade vilket innebär att utbudet av tjänster ökar ytterligare. Med Cascades serviceorganisation och utrustning i ryggen blir det till exempel ännu lättare för MIG att komma ut till kunder och mäta upp större objekt och verktyg på plats.
- Tillsammans kan vi hjälpa den här regionen på ett ännu mer effektivt sätt eftersom vi blir en av Sveriges största organisationer inom mät- och kvalitetskontroll, säger Börje Larsson, marknadschef Cascade. 

MIG har ett brett utbud av mättjänster som kan bli till hjälp för företag att våga ta även de större och mer utmanande jobben med tuffa kravbilder. På bilden Anton Lanqvist.

Kvalitet ger konkurrenskraft

Trycket på underleverantörer är hårt idag - kvalitet måste följa i alla led.
- Kvalitet ger konkurrenskraft. Det är svårt att konkurrera med pris i den här delen av världen. Här handlar det om att leverera den bästa produkten och verifiera det utifrån ställda kvalitetskrav, säger Börje Larsson.
Små och medelstora företag har sällan tillgång varken till den kompetens eller utrustning som krävs - och här kan MIG vara den faktor som avgör om man kan ta hem jobbet eller inte.
- Men vi hjälper också större företag som vill ha en tredje part för kvalitetskontroll, säger Stefan Lanqvist.
MIG har ett brett utbud av mättjänster, bland annat legomätning, uppmätningar av utfallsprover, 3D-scanning, fixturmätning, friformsmätning, ytjämnhetsmätning mm. 
En 3D-scanner ger svar på var ytan stämmer överens med CAD-modellen - och var differenser finns.


Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Cascade Control AB

(Cascade Control AB)

Telefon: 037098080
Mail: info@matteknik.com

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 2
33533
Gnosjö

Postadress:
Metang. 3
43153
Mölndal

Webbadress:
www.matteknik.com