Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32
Fredag 7 augusti
Grattis Dennis, Denise
Valuta
EUR 10.3 0.00
GBP 11.41 -0.04
USD 8.74 0.03
BÖRSEN 16:45
0.43%

Ökad konkurrenskraft med optisk mätning

Noggrannhet och repeterbarhet blir optimal. Optisk 3D-scanning fortsätter att vinna mark hos medvetna tillverkare - tack vare Cascade Control AB.
För tillverkande industri som vill utvecklas och som tänker framåt är optisk 3D-scanning det enda raka. Det menar Stefan Lanqvist från Cascade Control AB (tidigare MIG mätteknik) i Gnosjö.
- I vår region med väldigt många underleverantörer märker vi att kunskapen om teknikens möjligheter släpar efter lite. Därför ser vi som vår uppgift att upplysa om detta, säger Stefan.
 
 
Jämfört med CMM-mätning ger optisk 3D-scanning en betydligt mer detaljerad bild. "Det här är framtiden" säger Stefan Lanqvist.
 
 

Mer effektivt, snabbt och noggrant

Jämfört med traditionell mätteknik är den optiska 3D-scanningen betydligt mer effektiv, snabb och noggrann. Antalet mätpunkter multipliceras i tiotusental jämfört med CMM-mätning.
- Vi märker nu att allt fler av våra befintliga kunder har börjat använda 3D-scanningsteknik i sin tillverkning och vissa har till och med investerat i egen utrustning för att ha det i huset, säger Börje Larsson från Cascades huvudkontor i Mölndal.
 
"Det gäller att hålla måttet!" konstaterar Börje Larsson. Cascade Control AB levererar mättjänster och mätutrustning till Gnosjöregionen.
 

Skärpta kvalitetskrav för underleverantörer

Börje konstaterar att produktägande företag ofta är snabbare att utnyttja den här tekniken än underleverantörerna. Optisk 3D-scanning är etablerat exempelvis inom fordons- och flygindustri.
- Ofta kommer underleverantörerna med i andra vågen när deras kunder skärper kraven. Men vi märker att fler och fler anammar den här kvalitetsmedvetenheten som gör att man slipper strulet när detaljerna inte funkar, säger Börje.
 
Under våren släpps nyheter inom 3D-scanning som kommer att göra mätningen ännu snabbare och med ännu bättre resultat.
 

Optisk mätning ger tidsvinster

Den som investerar i optisk 3D-scanning kan också räkna med det alla kunder efterfrågar idag - kortare ledtider.
- Med optisk mätning kan du se felaktigheter tidigare i tillverkningsprocessen vilket kan ge oerhörda tidsvinster i produktionen, säger Stefan Lanqvist.
Cascade Control AB i Gnosjö erbjuder företag hjälp med uppmätning av utfallsprover, fixturer och fulltaktsprover mot CAD-underlag. Som skandinavisk distributör av den optiska mätutrustningen från tyska GOM säljer man också utrustning till företag som vill sköta mätningen in house.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Cascade Control AB

(Cascade Control AB)

Telefon: 037098080
Mail: info@matteknik.com

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 2
33533
Gnosjö

Postadress:
Metang. 3
43153
Mölndal

Webbadress:
www.matteknik.com