Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 44
Onsdag 28 oktober
Grattis Simon, Simone
Valuta
EUR 10.31 0.01
GBP 11.4 0.04
USD 8.77 0.06
BÖRSEN 09:20
-2.42%

Optimalt resultat med 3D-scanning

Välkommen att lära dig mer om kvalitetskontroll med hjälp av 3D-scanning! Cascade Gnosjö inbjuder regionen till regelbundna företagsträffar framöver.


– Alla vill ha optimal kvalitet idag och det är därför vi ägnar oss åt detta, säger Börje Larsson, vd Cascade Control AB.
Redan i början av året inbjöd man till en första lunchträff som arrangerades i samarbete med Thule och Runå verktyg. Träffen drog fullt hus hos Cascade.

 

Cascade Control AB bjuder in till regelbundna företagsträffar framöver. Från vänster Daniel Sandman, Jan Fröjd, Stefan Lanqvist, Kevin Huynh och Börje Larsson.

 

Kontrollerar verktyg med hjälp av 3D-scanning


– Våra kunder Thule och Runå berättade om sina erfarenheter vid användning av optisk 3D-mätning. Thule använder till exempel scanning som mätmetod för att kontrollera förslitningar av sina verktyg, berättar Stefan Lanqvist, Cascade.
Även Runå kontrollerar sina bockningsverktyg med hjälp av scanning.
– Det gör ju att man med analyser kan förebygga problem eftersom man ser eventuella avvikelser i ett väldigt tidigt stadium, säger Stefan.

 

En enda bild ger alla svar. Den optiska 3D-scanningen jämför detaljen mot CAD-modellen och visar eventuella avvikelser i olika färger.

 

Automationslösningar för 3D-scanning


Tekniken för optisk 3D-scanning utvecklas hela tiden och utmärker sig alltjämt för det detaljerade och snabba resultatet där en enda bild ger all data som behövs för att beskriva även mycket stora och komplexa geometrier. Dessutom har automationslösningar utvecklats i robotceller för automatisk 3D-scanning av större objekt. Med en extremt stark ljuskälla i sensorn kan systemet 3D-mäta föremål mycket snabbt, något som utnyttjas bland annat inom fordons- och flygindustri.

 

 

 

Cascade är återförsäljare av allt från enkla 3D-scanningssystem till fullt automatiserade lösningar för mätning och kvalitetskontroll från tyska GOM. Atos Scanbox finns i olika storlekar för automatisk 3D-scanning av större objekt. 

 

Allt fler ser behovet av mättekniska lösningar


– Det här är ett värdefullt system för kvalitetskontroll som passar all tillverkande industri där det krävs avancerad kvalitetskontroll, säger Börje Larsson.
Automationsresan har svensk industri äntligen förstått vikten av och hängt på. Börje tror att samma resa är på gång gällande mätteknik.
– Alla har förstått att du måste ha kvalitet för att överleva. Och det är här vi kommer in i bilden. Vi kommer att inbjuda till fler lunchträffar framöver – med olika teman – för att upplysa om den teknik vi jobbar med, säger Börje.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och CascadeKONTAKTUPPGIFTER

Cascade Control AB

(Cascade Control AB)

Telefon: 037098080
Mail: info@matteknik.com

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 2
33533
Gnosjö

Postadress:
Metang. 3
43153
Mölndal

Webbadress:
www.matteknik.com