Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.00 0.003
GBP 13.29 0.00 -0.001
USD 10.5 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Är du försäkrad vid bedrägeribrott?

Kapade mejlkonton, hackerattacker och bedrägeribrott drabbar allt fler företag - med driftstopp och stora ekonomiska förluster som konsekvens.
2014 rapporterades 156 000 bedrägeribrott i Sverige.
- Och idag ligger säkert siffran på det dubbla. Sofistikerade bedrägeribrott riktade mot företag blir allt vanligare för idag har inte tjuven en kofot, han har en dator.
Det konstaterar Jörgen Malmklint, Paul Persson och Gunnar Thörne från Nordic Försäkring och Riskhantering AB.

Presidential fraud. Plötsligt får du ett akut mejl från "din" VD eller ekonomichef som talar om att pengar behöver föras över omedelbart. Hur agerar du?

Manipulerade fakturor och mejl från "chefen"

Ett av de vanligare bedrägeribrotten idag brukar kallas "Presidential Fraud". En anställds mejlkonto hackas och personen i fråga får ett mejl från vad som ser ut att vara företagets egen vd eller ekonomichef, eller kanske en välkänd leverantör. "Hemligstämplat förvärv genomförs idag och vi behöver snarast föra över 250 000 SEK till kontot nedan". Snabba puckar - och vem ifrågasätter när mejlet kommer från chefen?
Andra vanliga exempel på bedrägerier är manipulerade fakturor eller orders där bedragaren gått in och ändrat leveransadress. Pallen med nya datorer går till bedragaren medan företaget får fakturan. 

Hackade mejlkonton och manipulerade fakturor är vanliga exempel på bedrägerier som drabbar företagaren.

Många betalar för att undvika driftsstopp

Det är också vanligt att bedragaren hackar och krypterar ett företags datorer och sedan kräver en summa pengar för att låsa upp systemet. För att undvika driftsstopp betalar företaget.
- Man pratar inte gärna om det eftersom man skäms och tyvärr kanske ett brott av det här slaget inte ens polisanmäls. Men vi vet att det även i Gnosjöregionen förekommer att man har betalat en bedragare i sådana här situationer, säger Jörgen Malmklint.

Nordic Försäkring och Riskhantering AB är en opartisk försäkringsförmedlare specialiserad inom skadeförsäkring och Risk Management. Kontor finns i Gislaved, Växjö och Göteborg. Fr v Gunnar Thörne, Jörgen Malmklint och Paul Persson.

Försäkring som täcker upp förlusten

Det är här Nordic Försäkring & Riskhantering kommer in i bilden. 
- Vi hjälper kunden med en försäkring som täcker upp den ekonomiska förlusten om olyckan är framme. Vi hjälper också kunden att förebygga så att det här aldrig händer, säger Jörgen Malmklint.
- Försäkringarna heter förmögenhetsbrott och databrottsförsäkring. Dessa ingår inte i en standardomfattning och är därför försäkringar som lätt kan missas, konstaterar Paul Persson.
Men eftersom denna typ av skador ökar är detta ett försäkringsmoment som företagare idag behöver ta med i sin riskanalys.

Optimala lösningar för företagsförsäkringen

Som försäkringsförmedlare har Nordic möjligheter att hjälpa sina kunder till den optimala kombinationen som ger maximalt skydd.
- Vi tar in offerter och plockar de bästa delarna från olika försäkringsgivare så att kunden får en optimal försäkringslösning både vad gäller villkor och pris, säger Gunnar Thörne.

Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Gallagher (Arthur J Gallagher Nordic AB)

(Gallagher (Arthur J Gallagher Nordic AB))

Telefon: 070-888 42 40
Mail: se.gbg.info@ajg.com

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 24
332 36
Gislaved

Postadress:
Kungsgatan 15 A
352 31
Växjö

Webbadress:
https://www.ajg.com/se/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår