Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.61 0.11 0.108
GBP 13.59 0.12 0.123
USD 10.92 0.2 0.195
BÖRSEN 16:10
0.46%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Gå inte vilse bland villkor och premier

Att ta hjälp för att hitta rätt försäkringslösning sparar både tid och pengar för företaget. Det menar förmedlare Jörgen Malmklint, Gislaved.

Nordic Försäkring och Riskhantering samarbetar med alla de stora försäkringsbolagen för att hitta den lösning som passar kunden allra bäst, utifrån önskemål om villkor och pris. 

- Efter genomgång och analys med företaget gör vi själva upphandlingsunderlaget till försäkringsbolagen. När sedan offerterna kommer, går vi igenom alla villkorsskillnader och gör en premie- och villkorssammanfattning för att kunden ska kunna välja det alternativ som passar bäst. Och det fina är att detta inte är dyrare för kunden än att själv köpa direkt från försäkringsbolagen, säger Jörgen Malmklint som vill slå hål på myten att förmedlare bara är en onödig mellanhand som slukar sin bit av kakan.


Nordic gör pappersarbetet och ger kunden ett beslutsunderlag. Affärsidén är enkel: att erbjuda optimerad riskhantering genom skadeförebyggande åtgärder och anpassade försäkringslösningar. 

Pressar priserna för kunden

- Tvärtom, eftersom vi jobbar med alla bolag kan vi hitta bra helhetslösningar och pressa priserna. Vår ersättning kommer från det försäkringsbolag som kunden/företaget väljer och påverkar inte kundens pris, säger Jörgen.

Nordic Försäkring och Riskhantering öppnade sitt kontor i Gislaved sommaren 2013. En av målgrupperna för tjänsterna är företag inom tillverkande industri, och hittills har responsen varit mycket god.


Nordic hjälper industrin att hitta rätt försäkringslösning. "Därför är placeringen här i Gislaved så strategisk och bra" säger förmedlare Jörgen Malmklint.

Fokus på industrin

- Placeringen här i Gislaved är strategisk och mycket bra eftersom vi har så mycket industri i regionen. Ingen sakförmedlare har varit etablerad här i området tidigare, men jag känner att det är en styrka att vara nära kunden, säger Jörgen Malmklint.

Att vara försäkringsförmedlare handlar i mångt och mycket om att ägna sig åt relationsbaserad försäljning. Att skapa en försäkringsplan med kunden där man går igenom alla slags behov som kan finnas. Och att verkligen finnas nära kunden vid en eventuell skada.

"Det händer inte mig"

- Företagen kan i regel sina försäkringsfrågor väldigt bra. Få har så bra koll på risker som den enskilde företagaren, men det kan finnas en benägenhet att tänka "det händer inte mig", säger Jörgen.

I vissa fall kan han som förmedlare också få göra kunden uppmärksam på riskmoment som man kanske inte visste att man kunde försäkra sig för. Till exempel hur man påverkas av ett avbrott hos en kund eller leverantör. Eller möjligheten till rätt försäkringsskydd för transportvägar in och ut ur företaget.

- Vi och företagen är också väldigt måna om personalen och diskuterar allt ifrån tjänstereseförsäkringar till olycksfall och privatsjukvård, säger Jörgen.


Det är inte alltid man har tänkt på allt. Nordic Försäkring och Riskhantering vill göra kunden uppmärksam på riskmoment som man kanske inte vet om att man kan försäkra sig för.

Oberoende försäkringsförmedlare

För att företagen ska känna sig trygga i sin försäkringslösning arbetar Nordic Försäkring och Riskhantering i team.
- Vi gör till exempel ofta sambesök på ett företag. Kunden ska vara trygg i att mer än en förmedlare känner till företaget, säger Jörgen.

Nordic är en oberoende försäkringsförmedlare, specialiserad inom skadeförsäkring och Risk Management. Förutom kontoret i Gislaved finns man också i Växjö och Göteborg.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.KONTAKTUPPGIFTER

Gallagher (Nordic Försäkring & Riskhantering)

(Gallagher (Nordic Försäkring & Riskhantering))

Telefon: 070-888 42 40
Mail: se.gbg.info@ajg.com

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 24
332 36
Gislaved

Postadress:
Kungsgatan 15 A
352 31
Växjö

Webbadress:
https://www.ajg.com/se/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår