Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 41 Lördag 16 oktober Grattis Finn
Valuta
EUR 9.99 -0.03 -0.026
GBP 11.84 0.03 0.028
USD 8.61 -0.02 -0.025
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

NORMA Sweden expanderar i Anderstorp

Dåtid, nutid och framtid flätas samman när ABA-klammans 125-årsdag firas. Samtidigt förbereder NORMA för utökad produktion av fler produktgrupper.

 

I mitten av september stoppades produktionen i Anderstorp under några få timmar då hela personalen samlades för att fira ABA-klammans 125-årsdag.

– Det kändes otroligt bra och viktigt för alla våra medarbetare att vi kunde genomföra det här firandet, med tanke på pandemin, säger Jenny Bergström, HR-ansvarig.

 

I mitten av september samlades personalen på NORMA Sweden för att fira ABA-klammans 125-årsdag.

 

ABA – synonymt med kvalitet

 

Från starten 1896 när Allmänna Brandredskapsaffären AB började tillverka klämman, via utnämnandet till kunglig hovleverantör 1911 och första storordern från svenska flygvapnet på 1930-talet – ABA-klamman har blivit synonym med kvalitet över hela världen.

– Vi har en väldigt stark grund att stå på genom ABA-klamman som är ett starkt varumärke i NORMA Group. Särskilt stolta är vi ju här i Anderstorp eftersom vi är den enda fabrik i gruppen som tillverkar ABA-klammorna, säger Jenny.

 

Slangklämman tillverkas i Anderstorp och skeppas ut över hela världen.

 

Kraftigt utökad produktionspersonal

 

Samtidigt väntas tillökning i NORMA Sweden då en ny produktgrupp ska börja tillverkas i Anderstorp. Produktionen drar i gång innan årsskiftet och därför pågår en rekryteringsprocess som innebär att man utökar produktionspersonalen med nästan 50 procent.

– Vår anläggning här i Anderstorp är relativt liten om man ser till NORMA Group som helhet, men vi har hög teknisk kompetens och vi är duktiga på att automatisera vilket innebär att vi kan producera mer kostnadseffektivt, säger Jenny.

 

”Vi ser en väldigt stark framtid framför oss”, säger Jenny Bergström, HR-ansvarig. Under hösten räknar man bland annat med att anställa 12 industriarbetare.

 

Fortsatt expansion i Anderstorp

 

Tillväxten i Anderstorp innebär att man även tittar på möjligheter att bygga ut.

– Vi ser en väldigt stark framtid framför oss. Vi planerar dessutom att insourca vissa produktionsprocesser för att få större egenkontroll. I tider när materialflöden försvåras kommer det att göra oss mindre sårbara, konstaterar Jenny Bergström.

NORMA Group är idag en välkänd aktör på den globala marknaden, världsledande inom klammer och kopplingslösningar, med mer än 8 800 anställda som arbetar i mer än 100 länder.

 

FAKTA
NORMA Group är idag världsledande inom klammer- och kopplingslösningar. Vi tillverkar komponenter och system till bland annat fordonsindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: NORMA SwedenKONTAKTUPPGIFTER

Norma Sweden AB

(Norma Sweden AB)

Telefon: 0371588800
Mail: christian.lundgren@normagroup.com

Besöksadress:
Visirg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 100
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.normagroup.com