Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Torsdag 20 september
Grattis Elise, Lisa
Valuta
EUR 10.35 -0.06
GBP 11.66 -0.05
USD 8.87 -0.04
BÖRSEN 18:47
0.18%

Provkörda svenska verktyg på export

OptoComp fortsätter exportresan. I Gislaved tillverkas komponenter för morgondagens miljösmarta lastbilar.
 
Det handlar om gasdrift, att driva den nya generationens lastbilar med hjälp av flytande gas som när den förångas expanderar i volym 200 gånger. Kanadensiska ingenjörsbolaget är ett av de världsledande företagen på området och OptoComp har landat ett kontrakt med goda tillväxtmöjligheter. 
 
OptoComp i Gislaved tillverkar detaljer som ingår i ett nytt  system för att driva lastbilar med gas. "Det här tror vi kommer att växa" säger vd Ulf Olson (tv) och säljare Jan Roesen (th).
 

Stort intresse för ny teknik

- Just nu håller de första lastbilarna på att rulla av bandet och det finns ett stort intresse av den här tekniken, konstaterar OptoComps vd Ulf Olson.
OptoComp har varit med i utvecklingsarbetet, tagit fram verktyg och tillverkar centrala detaljer i systemet på plats i Gislaved. Samarbetet öppnar för ytterligare möjligheter att växa på exportsidan.
 
OptoComp är med och bygger morgondagens miljösmarta lastbilar.
 

Ett exportföretag i verktygsbranschen

Redan nu har OptoComp stärkt sin närvaro i Baltikum, södra Polen och Tjeckien.
- Vi har lyckats etablera oss som ett exportföretag i verktygsbranschen. Nu jobbar vi vidare och konsoliderar det vi har byggt upp. Internt har vi tittat över strukturer och arbetssätt för att säkerställa kvalitetskraven med god lönsamhet, säger Jan Roesen, säljare.
Nära hälften av OptoComps omsättning bygger på egen verktygstillverkning samt service och underhåll av kunders befintliga verktyg. Ett hantverk som gång efter gång bevisat att svensk kvalitet håller i längden.
 
 
OptoComp tillverkar och levererar provkörda verktyg färdiga för serieproduktion. Man bistår också kunder med service och underhåll av befintliga verktyg.
 

Lönsamma som verktygsföretag

- Vårt vinnande koncept är att vi provkör verktygen fullt ut så att varje verktyg är färdigt för serieproduktion när det skickas ut till kund. Och vi kan med stolthet säga att vi är lönsamma som verktygsföretag i Sverige idag, säger Jan Roesen.
Alla insatser som görs gör man med ett tydligt sikte mot framtiden genom att återinvestera i företaget. OptoComp omsätter cirka 70 miljoner SEK och har ett 50-tal medarbetare.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Optocomp AB

Telefon: 0371-226600
Mail: info@optocomp.se

Postadress:
Box 253
33225
Gislaved

Webbadress:
www.optocomp.se