Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Måndag 30 november
Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.18 0.00
GBP 11.32 -0.04
USD 8.5 -0.02
BÖRSEN 13:55
-0.06%

Succé för köksredskap i bioplast

Med en ny produktserie tillverkad i biobaserad plast stärker Orthex sitt miljöfokus. Samtidigt fortsätter expansionen på den europeiska marknaden.

 

– Vi är många som har påbörjat en successiv resa för att minska belastningen på miljön och vända trenden. Det här känns helrätt, säger Peter Ottosson, fabrikschef Orthex Sweden AB.

 

Orthex Group är ledande nordisk producent av hushållsprodukter. Nu lanserar man en ny serie tillverkad av biobaserad plast.

 

Samarbete med Stora Enso


Den nya serien av köksredskap består av en biobaserad plast som tagits fram i samarbete med Stora Enso i Hyltebruk. För fem år sedan, berättar Peter, satte de sig ner och skapade en framtidsvision utifrån det faktum att volymerna på pappersmassa minskade. Resultatet blev den nya biobaserade plasten som består av träfiber och plast baserad på sockerrör.
– Vi började testa materialet förra hösten och nu är vi uppe i fullskalig produktion. Serien lanserades i Finland i början av augusti och fick stort genomslag i media direkt, säger Peter Ottosson.

 

”Satsningen på bioplaster känns helrätt” säger Peter Ottosson, fabrikschef Orthex Sweden AB, här framför senaste investeringen – en formspruta från Engel.

 

Lanseras i Sverige under hösten


Under hösten lanseras produkterna vidare i Sverige när två större svenska kedjor tar in serien i sitt sortiment.
– Butikerna är väldigt laddade. Det finns ett behov av mer hållbara produkter generellt. Idag importeras otroligt mycket dålig kvalitet. Därför är vi stolta över att få erbjuda svensktillverkade kvalitetsprodukter, säger Peter.

 

Orthex Group är stolta över att få erbjuda svensktillverkade kvalitetsprodukter för köket.

 

Stark tillväxt i Europa


Den svenska kvalitén står också högt i kurs i Europa. Skärpta EU-krav på plaster som kommer i kontakt med livsmedel gör att Orthex har framtiden för sig jämfört med importvaror från exempelvis Kina.
– Vi växer kraftigt i Tyskland och ser en tillväxt på nästan 50 procent jämfört med föregående år. Vi har också startat säljkontor i Frankrike och England och bland annat kommit in på en större dagligvarukedja i Frankrike, berättar Peter.
Orthex Group har produktionsenheter i Gnosjö, Tingsryd och finska Lojo. Gruppen omsätter 650 miljoner SEK och har ca 280 anställda varav ett 45-tal i Gnosjö.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh & Orthex SwedenKONTAKTUPPGIFTER

Orthex Sweden AB

Telefon: 047745000
Mail: peter.ottosson@orthexgroup.com

Besöksadress:
Bårebo
33591
Gnosjö

Postadress:
BOX 6
36221
Tingsryd

Webbadress:
www.orthexgroup.com