Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Måndag 30 november
Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.17 0.00
GBP 11.33 -0.03
USD 8.49 -0.03
BÖRSEN 14:25
-0.11%

0

Tillväxt och utveckling i anrik fabrik

De är ledande nordisk producent av hushållsprodukter som gör livet lite enklare. Nu satsar Orthex Group på utveckling av tillverkningen i Gnosjö. 
- Historiskt sett har vi varit väldigt framgångsrika och lönsamma på kökssidan och nu satsar vi ett snäpp till med ytterligare produktutveckling, säger Peter Ottosson, fabrikschef Orthex Sweden AB.

Orthex Group växer i Gnosjö med fler produkter och ökad omsättning. "Här satsas det!" konstaterar Peter Ottosson, fabrikschef.

Bred portfölj i kapitalstark grupp

Det har hänt en hel del under de senaste åren.  Anrika familjeföretaget Sveico i Gnosjö blev en del av finska Orthex och fick även Hammarplast som ny spelare i laget.
Idag har Orthex Group kunder i 40 länder på fyra kontinenter, man har cirka 300 medarbetare och en total omsättning på 600 miljoner SEK. På fabriken i Lohja, Finland, tillverkas olika hushållsprodukter. Bara i Tingsryd förbrukas 8500 ton plast årligen i produktionen av förvaringsprodukter under varumärket SmartStore. 
Sammanlagt ingår 2500 säljbara artikelnummer i Orthex breda sortiment.

Produktion inom plast och metall sker under samma tak - och leveranserna går direkt ut till kunderna inom dagligvaruhandeln. Här den senaste maskininvesteringen.

Produktutveckling och tillväxt i Gnosjö

Och på fabriken i Gnosjö, där plast- och metallproduktion ligger under samma tak för tillverkningen av köksprodukter, satsar man nu alltså stort på utveckling.
- Vi är den minsta produktionsenheten i gruppen men här satsas det stort - och här växer vi! säger Peter.
Tidigare hade man flera varumärken på kökssidan. Nu har man renodlat utbudet och gjort det enklare för butikerna.
- Samma produkter men ett mer renodlat koncept har gjort att försäljningen av GastroMax i butik har ökat betydligt. Totalt har vi ökat här i Gnosjö med 10 procent under förra året. Det är en mycket stabil marknad, konstaterar Peter.

Orthex Group är ledande nordisk producent av hushållsprodukter inom kök, förvaring, växtmiljö och uteliv.

Stora möjligheter på europeisk marknad

En marknad som har potential att utvecklas än mer. Orthex Group ser stora möjligheter att växa vidare i Europa. Förra året startade man ett eget säljbolag i Tyskland och liknande satsningar är på gång i Frankrike och England.
- Den absolut största volymen inom vårt segment ute i Europa är import från Kina idag. Med skärpta krav på plaster i kontakt med livsmedel har vi stora möjligheter att växa med våra köksprodukter, säger Peter.

Enkla lösningar för kunden

Många företag i Gnosjöregionen är underleverantörer och här skiljer sig Orthex Group från mängden. 
- Vi tillverkar enbart egna produkter. Sedan Orthex Group bildades och vi började jobba som ett bolag med tre olika fabriker har vi breddat vår portfölj och blivit starkare, säger Peter.
Kunderna - som främst finns inom dagligvaruhandeln - efterfrågar enklare lösningar med färre antal leverantörer.
- Vi kan erbjuda en order, en leverans och en faktura.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Orthex Sweden AB

Telefon: 047745000
Mail: peter.ottosson@orthexgroup.com

Besöksadress:
Bårebo
33591
Gnosjö

Postadress:
BOX 6
36221
Tingsryd

Webbadress:
www.orthexgroup.com