Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Söndag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.88 0.04 0.042
GBP 12.65 0.04 0.042
USD 10.46 0.05 0.052
BÖRSEN 17:30
0.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Smartare, bättre och snabbare verktyg

Östlings fortsätter racet mot framtidens verktygsmakeri. Senaste maskininvesteringarna ger ännu högre precision – och tidsvinst upp till 500 procent.

 

Efterfrågan på flerkavitetsverktyg fortsätter att öka hos Östlings AB i Gnosjö. Och är man då som vd Sven Sköld en person som ständigt strävar efter utveckling och förbättring är utgången självklar. Investeringen för ett par år sedan i en helautomatisk fräs- och gnistcell var bara början.

– Eftersom antal verktyg i omlopp ökar så tittade vi på nästa flaskhals och där har vi nu investerat i en ny trådgnist och en ny starthålsgnist, berättar Sven.

 

Den nya styrda starthålsgnisten med verktygsväxlare ger både ökad precision och rejäla tidsvinster.

 

 

Med de senaste maskininvesteringarna har Östlings mer än fördubblat sin trådgnistkapacitet.

 

Fler verktyg på kortare tid

 

Maskinerna kom på plats under hösten 2020 och har drastiskt ökat möjligheten att göra fler verktyg på kortare tid tack vare ökad automation.

– Många av de verktyg vi gör har 24 eller 32 kaviteter vilket innebär att du kan ha upp till 200 utstötarhål i en enda insats. Med den nya styrda starthålsgnisten kan vi se tidsvinster på upp till 500 procent, säger Sven.

Starthålsgnisten körs dessutom med samma program som trådgnisten vilket innebär ytterligare tidsvinster i programmering.

– Jag känner att det här är helt rätt väg att gå och vår kapacitet har definitivt ökat, konstaterar Sven.

 

Östlings har också ökat provkörningskapaciteten rejält. ”Nu kan vi provköra formverktyg som kräver upp till 120 tons låskraft”, säger vd Sven Sköld.

 

 

Ökad efterfrågan på svensktillverkat


Att trenden håller i sig med ökad efterfrågan på svensktillverkade verktyg är något Sven konstaterat under många år.

– Jag får ofta jobb från kunder som inte känner sig bekväma med leveranstid och servicegrad på verktyg från Asien. Vi lägger allt krut på nytillverkning och service av våra egna verktyg, och det är styrkan i att köpa svenskt, säger Sven.

Under de tio år som han drivit Östlings har man långsamt och målmedvetet ökat omsättningen från 11 till 22 miljoner SEK.

– Jag har haft som mål att investera mer än 1 miljon per år för att bibehålla en modern och stark maskinpark, säger Sven.

 

Efterfrågan på flerkavitetsverktyg ökar – och Östlings möter behoven med ny teknik och utökad automation.

 

 

 

FAKTA ÖSTLINGS VERKTYGS AB

Konstruktion och tillverkning av formverktyg för termoplast. Även provverktyg för snabba prototyper och lågserieproduktion. Snabb support och service.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Östlings Verktygs AB

Telefon: 0370-333160
Mail: info@ostling.se

Besöksadress:
Marieströmsv. 47
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Marieströmsv. 47
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.ostling.se