Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.05 0.055
GBP 13.87 0.08 0.078
USD 10.72 0.04 0.045
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Vi vill vara kundens reservkraft”

Östlings i Gnosjö är inte bara konstruktörer och tillverkare av formverktyg. Här får kunden också hjälp med snabba prototyper och lågserieproduktion.

 

 

Behöver du ett produktionsverktyg och vill komma i gång med volymproduktion direkt? Eller har du en helt ny produkt där du vill öka produktionen successivt tills du har etablerat dig på marknaden? Östlings har lösningen i båda fall.

Här har man gått från ren provkörning till att också hjälpa kunden med lägre volymer i provverktyget – och att agera reservkraft om det krisar hos kunden.

– Ja vi har faktiskt ett exempel som vi kör här ute just idag, säger vd Sven Sköld.

 

Östlings senaste formspruta för provkörning av formverktyg och lågserier är ett riktigt fynd. ”Den har extra allt, en superfin maskin”, säger Sven Sköld nöjt.

 

Stödkörning med provverktyget

 

För några år sedan tog nämligen Östlings fram ett provverktyg till en kund som senare lät tillverka själva produktionsverktyget utomlands. När det verktyget gick sönder kunde Östlings rycka in som backup med provverktyget för att produktionen inte skulle stanna.
Nu har Sven dessutom utökat maskinparken med en tredje formspruta, avsedd för provkörning av formverktyg och att kunna hjälpa kunden med akuta behov.

– Vi är inte konkurrenter, vi stödjer våra kunder. Just möjligheten att rampa upp produktionen successivt ser vi att många behöver vid uppstart, för att låta produkten mogna, säger Sven.

 

En ny produkt behöver tid att mogna på marknaden. Östlings erbjuder lösningar för prototyp och lågserieproduktion för att successivt takta upp till serieproduktion.

 

Kostnadseffektiva och snabba lösningar

 

Vid utlastningen står kartonger färdigpackade med en sådan produkt;

Hasselbackaren, en svensk innovation, som nu tillverkas i allt större batcher.

En annan svensk innovation, en liten avancerad medicinsk detalj, börjar serietillverkas i dagarna med produktionsverktyg tillverkat av Östlings, berättar Sven.

– Vi kan vara med från prototyp till serieproduktion. Låter man oss göra både provverktyg och produktionsverktyg så kan vi skapa ett både bättre och billigare flöde för produkten.

Och har du riktigt bråttom har Östlings lösningen. Tack vare en smart organisation för vad man kallar ”snabba verktyg” kan kunden vara i gång med sitt provverktyg inom bara några veckor.

– Vi hjälper till med design, funktionsanalys, provning och uppmätning, säger Sven.

 

Skarpt läge – nu är serieproduktionen i gång. Östlings har levererat formverktyget.

 

 

FAKTA
Östlings – konstruktion och tillverkning av formverktyg för termoplast. Även provverktyg för snabba prototyper och lågserieproduktion. Snabb support och service.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Östlings Verktygs AB

Telefon: 0370-333160
Mail: info@ostling.se

Besöksadress:
Marieströmsv. 47
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Marieströmsv. 47
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.ostling.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår