Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 02 Söndag 16 januari Grattis Hjalmar, Helmer
Valuta
EUR 10.3 0.06 0.064
GBP 12.35 0.1 0.098
USD 9.02 0.09 0.087
BÖRSEN 17:30
-2.07%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

MÖJLIGHETERNAS FABRIK I HILLERSTORP

Här tillverkas 4 miljoner galgkrokar per dag vid full beläggning. Nu öppnar Petterssons för fler att ta del av smarta lösningar för volymproduktion.

 

– Vår högautomatiserade produktionsmiljö skapar ett riktigt drömscenario både för oss och för kunden, om vi hittar ett samarbete där kunden har en egen produkt som innebär att man kan nyttja hela bredden av våra tjänster, säger Claus Rosenau, sales.

 

”Vi säljer dragen tråd samt även härdnings- och ytbehandlingstjänster”, säger Claus Rosenau.

 

 

Utökar med nya affärsområden

 

De är experter på volymproduktion. Med ny hemsida och tydliga marknadssatsningar hoppas Petterssons utvidga sina affärsområden utanför klädhängarindustrin. Idag erbjuder man nämligen legotjänster inom allt ifrån trådbockning och pressade plåtdetaljer till härdning och ytbehandling.

– Vi har också börjat sälja egen tråd från vårt tråddrageri och vi är öppna för investeringar om vi får ett intressant business case som skulle kräva detta, säger Claus Rosenau.

 

Experter på volymproduktion. Petterssons i Hillerstorp är världsledande på krok och clips, med alla processer under ett tak, däribland härdning.

 

Alla processer under ett tak

 

Petterssons affärsidé bygger på en genomarbetad strategi med helhetslösningar. Eget tråddrageri, högautomatiserade trådbockningslinjer, egen stansning, egen härdning och fyra egna ytbehandlingslinjer med förzinkning och pulverlackering.

– Vi har allt under ett tak vilket få i den här branschen har. Dessutom har vi lång erfarenhet och kompetens. Att vi kan erbjuda våra tjänster inom samtliga processer och kompetensområden ger oss en stor konkurrensfördel, säger Peter Bergström, country manager.

 

Mattsilver eller Ferrari-röd? Petterssons möter kundens behov med fem pulverlackslinjer och fyra trum zink ytbehandlingslinjer. 

 

 

Experter på export

 

Omfattningen av Petterssons kapacitet när det gäller volymproduktion är nästan omöjlig att ta in. Tillsammans med systerbolagen i Kina och Indien producerar man upp emot 1,7 miljarder krokar per år till en global klädhängarindustri. Gruppen är världsledande inom krok och clips.

– Och detta har gjort oss väldigt duktiga på export. 99 procent av allt det vi tillverkar här i Hillerstorp skeppas utomlands. Vi är vana att jobba med alla slags exportfrågor, så behöver man en partner på det området kan vi hjälpa till, säger Peter Bergström.

 

Petterssons har ungefär 60 procent av världsmarknaden inom krok och clips. ”Vi står redo att låta fler ta del av våra processer för volymproduktion”, säger Peter Bergström.

 

 

 

FAKTA PETTERSSONS AB

Petterssons är världsledande leverantör för klädhängarindustrin. Med ett optimerat och automatiserat flöde under ett och samma tak har de lång erfarenhet inom tråddragning, trådbockning, plåtstansning, härdning och ytbehandling.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Petterssons Trading Sweden AB

Telefon: 0370373800
Mail: info@petterssons.com

Besöksadress:
Kulltorpsvägen 25
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Kulltorpsv. 25
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.petterssons.com