Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49 Måndag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 10.34 -0.01 -0.008
GBP 12.12 0.01 0.013
USD 9.16 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
-1.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nystartad produktion av kartongtråd

Världsledande leverantören för klädhängarindustrin fyller 100 år. Samtidigt växer Petterssons Trading med en ny produktgrupp och utökade tjänster.

 

– På Elmia Subcontractor i november kommer vi att visa upp vår helt nya produktgrupp: koppardragen och plattvalsad kartongtråd, så kallad clipwire, som efterfrågas av kunder inom förpackningsindustrin där man tillverkar sina egna klamrar, berättar Claus Rosenau, sales.

 

Koppardragen och plattvalsad kartongtråd, så kallad clipwire, används inom förpackningsindustrin för tillverkning av klammer men också som clips när frukt och grönsaker nätas.

 

Clipwire – en efterfrågad produkt

 

Det var strax innan sommaren som maskinerna kom på plats och produktionen drog i gång, egentligen av en ren tillfällighet, då anrika Grytgöls bruk skulle läggas ner och Petterssons besökte anläggningen för att undersöka möjligheten att köpa loss delar av ytbehandlingen.

– I stället hittade vi den här produktgruppen som passade vår befintliga produktion – och som hade en lönsamhet.

Vi räknar med en årsomsättning på upp emot sex miljoner och har redan orders inne för tre miljoner, berättar Claus.

 

Maskinerna köptes in från anrika Grytgöls bruk och produktionen av kartongtråd drog i gång strax innan semestern.

 

Legoytbehandling och trådleveranser

 

Det handlar bland annat om ett antal störrekunder i Centraleuropa och Ryssland.

– Men vi har också kunder i Sverige och Gnosjöregionen och det ska bli spännande att visa upp den här produktgruppen på Elmia, konstaterar Claus.

Även om galgkrokar till klädhängarindustrin fortfarande är huvudprodukt för Pettersons Trading i Hillerstorp (som tillsammans med systerbolagen i Kina och Indien producerar hisnande 1,7 miljarder krokar årligen) så har man de senaste åren sett en stark tillväxt inom legoytbehandling och leveranser av tråd till närområdet.

 

Legoytbehandling och leveranser av tråd – Petterssons breddar sitt utbud av tjänster till närområdet.

 

100-årsjubileum i möjligheternas fabrik

 

– Vi har nyligen skrivit ett långtidskontrakt gällande ytbehandling med en stor kund lokalt och vi har även fått nya stora kunder på trådsidan. Marknaden för klädkrokar är i förändring och därför vill vi bredda vår bas långsiktigt, säger Claus.

Och så ska man förstås fira den 100-åriga resa som Petterssons Trading gjort från liten verkstad till högautomatiserad volymproducent inom tråd och plåt med alla processer under eget tak.

– Vi är stolta över att fylla 100 och vi hoppas att både befintliga och nya kunder ska se styrkan hos oss, säger platschef Peter Bergström.

 

Pettersons i Hillerstorp – världsledande leverantörer av galgkrokar – fyller 100 år. ”Det ska vi fira”, säger Claus Rosenau.

 

 

FAKTA
Petterssons Trading – tråddragning, trådbockning, plåtstansning, härdning och ytbehandlingstjänster. Världsledande leverantör till klädhängarindustrin.

 

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Petterssons Trading Sweden AB

Telefon: 0370373800
Mail: info@petterssons.com

Besöksadress:
Kulltorpsvägen 25
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Kulltorpsv. 25
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.petterssons.com