Vecka 48 Lördag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Färgstarka produkter i hållbar plast

Hållbart och återvunnet är den gemensamma nämnaren i flera nya projekt hos Plast AB Orion i Anderstorp – projekt som omsätter ca 6 miljoner SEK.

 

På bordet i konferensrummet ligger provdetaljerna på rad i en smakfull färgpalett.

– Det som är extra roligt är att vi kan ta fram olika färger och även ljusa detaljer i det här materialet som består av 99 procent återvunnen plast, säger Fredrik Hjalmarsson, försäljningschef Orion.

 

Snart i en stol nära dig? Hos Orion påbörjas ett nytt stort kundprojekt med formsprutning av återvunnen plast – i flera ljusa kulörer.

 

Helt rätt hållbarhetslinje

 

Det var en befintlig kund som vände sig till Plast AB Orion i Anderstorp med sin förfrågan på två stolsprojekt, där produktionen nu drar i gång i slutet av året samt under första kvartalet 2022.

Slutprodukten blir dels en konferensstol för offentlig miljö, dels en enklare kontorsstol för hemmakontoret. Båda produkterna formsprutas i samma återvunna plastmaterial, i flera olika färgställningar.

– Kunden har själv letat fram det här materialet som vi sedan provkörde och såg att det fungerade bra. Det här ligger helt i linje med hur vi vill jobba med hållbarhetsfrågor, säger Tommy Andersson, säljare.

 

Orion strävar efter produktion i hållbara material och tillverkningsprocesser med minimal miljöpåverkan. Fr v Fredrik Hjalmarsson, Tommy Andersson och Mattias Strandberg.

 

Från plastflakes till ny trumma

 

Efterfrågan på hållbara plastmaterial ökar i både konsument- och producentled. Ett annat exempel på detta hos är plasttrummorna som Orion tillverkar för kunds räkning.

– Vi får in kvarnat material, plastflakes, både post consumer och industrispill, som smälts ner och används för att formspruta de här trummorna, berättar Tommy.

Man har också tagit fram en trumma i PP blandad med 30 procent träfiber.

– Men även om det finns många alternativ inom biomaterial så ligger det största trycket på återvunnet just nu. Vi har till och med provkört material baserat på insamlat skräp från havet, berättar Mattias Strandberg, teknisk säljsupport/verktygsinköp.

 

Trummor tillverkade av 100 procent återvunnen plast (svart) samt PP blandat med 30 procent träfiber.

 

Ökat under pandemin

 

De nya stolsprojekten taktar upp successivt och förhoppningen är att försäljningen ska få ett bra genomslag i hela Europa. Produktionstakten hos Orion är hög, så som den varit under hela pandemin.

– Omsättningen har ökat hela tiden och vi har gått upp på helgskift för att möta efterfrågan, säger Fredrik Hjalmarsson.

 

 

 

FAKTA
Plast AB Orion – produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1 000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Plast AB Orion

(Plast AB Orion)

Telefon: 0371587500
Mail: info@orionplast.se

Besöksadress:
Götg. 7
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Götgatan 7
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.orionplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår