Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Fredag 21 januari Grattis Agnes, Agneta
Valuta
EUR 10.43 -0.01 -0.008
GBP 12.47 -0.08 -0.084
USD 9.19 -0.03 -0.034
BÖRSEN 17:30
-1.89%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De är Gnosjöregionens nätverksbyggare

Qtech tar legotillverkade komponenter från Gnosjöregionen ut till resten av Sverige och världen. Nu har man också startat en egen prototypverkstad.

 

På fem år har Qtech Group gått från noll till tio anställda och en omsättning på 46 miljoner. Framgångsreceptet kan sammanfattas i ett ord: Gnosjöandan. Att ta vara på resurser genom samarbete och tänka tvärt emot. Varför importera från Asien och andra låglöneländer när vi kan exportera till dem?
 
Med den nya prototypverkstaden hos Qtech Group AB spänner man musklerna och blir ännu mer kompletta som helhetsleverantör av legotillverkade komponenter.
 

Samlar resurserna i regionen

- Vi är ganska ensamma om att jobba så här, att knyta ihop ett nätverk av svenska leverantörer. Men precis det här är vad allt fler efterfrågar idag. En helhetsleverantör som kan pressa leveranstiderna, packa, montera och lagerhålla, säger vd och delägare Glenn Wilander.
Qtech Group har samlat resurserna hos ett stort antal underleverantörer i Gnosjöregionen och erbjuder mekaniska komponenter inom nio produktområden till kunder inte bara i Sverige utan även i länder som USA, Tyskland, Norge - och Kina.
 
"Vi gör prototypen - och sedan tar våra underleverantörer hand om serieproduktionen!" säger Glenn Wilander och Alexander Josefsson, grundare och ägare av Qtech Group AB.
 

Hjälper underleverantörer att nå ut

Kunderna finns inom allt ifrån entreprenad, offshore och byggindustri till medicin, automation och livsmedel. Och kompentensen finns där bland Gnosjöregionens många underleverantörer som vet hur en detalj ska produceras men som inte alltid har en säljorganisation som når ut.
- Vi blir våra leverantörers externa säljorganisation, och vi blir inköparnas förlängda arm, säger Alexander Josefsson, säljansvarig och delägare.
 
Gabriella Lundh är nyanställd kvalitets- och miljöansvarig. Qtech har också nyligen investerat i en mätarm från Hexagon.
 

Snabbare leveranser av prototyper

Qtech har utvecklat fingertoppskänslan när det gäller att placera rätt produkt hos rätt leverantör. Kostnadseffektiva lösningar, bra logistik och snabba leveranstider genererar allt fler affärer till regionen.
Det som däremot kan ställa till det är efterfrågan på prototyper. Som underleverantör är det både dyrt och svårt att göra omställningar för en- eller fåstycksproduktion. Nu har Qtech startat en egen prototypverkstad för att snabbt kunna möta kundernas behov av prototyper, tester och förserier.
- Sedan låter vi våra underleverantörer ta hand om serieproduktionen.
 
Jerry Tapio är nyanställd hos Qtech som prototyp- och verkstadsansvarig.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Qtech Group AB

Telefon: 0370511000
Mail: glenn@qtechgroup.se

Besöksadress:
Grand Prixgatan 4
33433
Anderstorp

Postadress:
Grand prixgatan 4
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.qtechgroup.se