Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.23 -0.05 -0.045
GBP 12.04 -0.02 -0.018
USD 9.04 -0.04 -0.044
BÖRSEN 16:34
-1.66%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här rustar man för kommande uppgång

De växer med nya kundsegment och laddar för nya affärer. Nätverksbyggarna Qtech är väl förberedda med systemlösningar och legotillverkade komponenter.

 

– När konjunktur och orderingång viker får man använda tiden till värdeskapande arbete för att stå redo när det vänder, säger vd Glenn Wilander.

 

Rätt tid för utveckling

 

Hos Qtech innebär det att man vässar hela organisationen, satsar på kreativa och innovativa utvecklingsprojekt – och jobbar hårt på nya kundsegment.
Bland annat har man under hösten och våren etablerat samarbeten som bådar gott för utveckling både på den nationella och internationella marknaden. Även i Qtechs prototypverkstad har man bra snurr i dagsläget.

– Det här är verkligen rätt tid att utveckla nya idéer och koncept, konstaterar Glenn.

 

Full fart i prototypverkstaden. Hos Qtech i Anderstorp hjälper man företag att stå redo med nya produkter när konjunkturen vänder uppåt igen.

 

 

Läge att se över leverantörsleden

 

Coronakrisen har med all tydlighet visat att Qtechs affärsidé är framtiden. Varför importera från Asien och Europa när det finns kostnadseffektiva leverantörer på hemmaplan? Med smarta samarbeten tar Qtech legotillverkade komponenter och hela systemlösningar från leverantörer i Gnosjöregionen till kunder i Skandinavien – och vidare ut till hela världen.

– Med stängda gränser har många insett hur sårbara man är i sin supply chain. Det här är ett ypperligt tillfälle att se över sin försörjningskedja, konstaterar Sofia Davidsson, affärsutvecklare.

 

Qtech fortsätter att växa. På bilden tre av fem nyanställda, fr v Sofia Davidsson, vd Glenn Wilander, Vilma Öberg och Torbjörn Björk.

 

Ger kunden kompletta lösningar

 

Hon har tidigare arbetat på Ericsson med supply chain, strategiskt inköp och projektledning.

– Här på Qtech hjälper vi inköparen i dess roll, med möjlighet att addera extratjänster som konstruktion, prototyper, design, projektledning, men också packning, montering och lagerhållning, säger Sofia. Allt för att ge kunden en komplett lösning, främst inom mekaniska produkter.

– Det är viktigt för oss att arbeta proaktivt och långsiktigt med våra kunder och leverantörer. Tillsammans hittar vi den optimala lösningen för varje enskilt fall.

Qtech har idag ett 50-tal leverantörer i ett växande nätverk. Sedan starten 2012 har man växt kraftigt och omsätter idag ca 45 miljoner SEK.

 

Qtechs kunder finns inom allt ifrån offshore och entreprenad till medical och infrastruktur – med flera storbolag i portföljen, däribland automationsjätten ABB som största kund, berättar vd Glenn Wilander.

 

 

FAKTA Qtech Group AB

Qtech Group erbjuder legotillverkade komponenter inom nio produktområden. Tillsammans med tjänster såsom lager och logistik, projektresurs, konstruktion och prototyptillverkning vill vi vara föregående och helhetstänkande för att möta våra befintliga och framtida kunder.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Qtech Group AB

Telefon: 0370511000
Mail: glenn@qtechgroup.se

Besöksadress:
Grand Prixgatan 4
33433
Anderstorp

Postadress:
Grand prixgatan 4
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.qtechgroup.se