Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.27 -0.01 -0.006
GBP 12.08 0.02 0.022
USD 9.08 -0.01 -0.005
BÖRSEN 10:34
-1.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Samverkan är nyckeln till framgång

Smarta samarbeten – Gnosjöandan i praktiken – är den bärande affärsidén bakom Qtech Group. Tillsammans når vi nya marknader, säger vd Glenn Wilander.

 

– Vi erbjuder Gnosjöregionens nätverk av underleverantörer till kunder runt om i världen. Kunder idag efterfrågar allt från enstaka komponenter till en systemleverantör som kan ha bra leveranstider, montera, packa och lagerhålla åt kunden.


Större bolag har länge arbetat så här men även mindre bolag måste börja jobba på liknade sätt – fokus på kärnverksamheten och leverantörer som hjälper dem att bli bättre. Tillsammans är nyckeln, menar Glenn.

 

”Samarbete är nyckeln till framtiden” säger vd Glenn Wilander, Qtech. Lokalerna på Grand Prixgatan i Anderstorp rymmer också personal från Babyproffsen och Windak.

 

44 leverantörer i ett växande nätverk


– Det går inte att sitta på sin kammare och tro att man är världsbäst. Idag finns en otrolig konkurrens vilket gör att samverkan aldrig varit så viktigt som idag. Tillsammans når vi en världsmarknad, säger Glenn.
Idag har Qtech 44 leverantörer i sitt nätverk – och en säljorganisation som jobbar för att nå nya kunder och marknader med god framgång.
– De leverantörer vi jobbar med är väldigt viktiga för oss. Det är med stolthet vi visar upp dem för våra kunder. Samarbetet vi byggt upp gör att vi kan ta nya affärer till regionen.

 

Vd Glenn Wilander, Qtech.

 

Plockar hem affärer från Asien


Framgångsfaktorn märks bland annat genom att Qtech plockat hem affärer från låglöneländer till Gnosjöregionen.
– Vi fick bland annat in en kund som varit missnöjda med kvalitén i Asien. Nu tar vi över hela jobbet och det bästa var att vi nästan kunde matcha prisbilden från Asien, konstaterar Glenn.

 

Växande efterfrågan på helhetslösningar


Senaste åren har efterfrågan av helhetslösningar ökat.
– Här har vi vuxit och blivit väldigt duktiga. Bland annat hjälper vi en norsk kund inom infrastruktur och tågindustri med en lösning där vi har kopplat ihop fem olika underleverantörer i regionen, säger Glenn.

 

Qtech är säljorganisationen som samordnar regionens resurser. Här har fem underleverantörer bidragit till en systemlösning för en norsk kund.

 

Från Gnosjöregionen ut i hela världen


Samtidigt är ABB alltjämt Qtechs största kund där man bistår automationsjätten med svarvade, frästa, slipade och ytbehandlade detaljer tillverkade i Gnosjöregionen.
– Vi packar allt enstyck i företagets egna kartonger och dessa skickas sedan ut till ABB:s centrallager runt om i världen, säger Glenn.

 

Från Gnosjöregionen ut i hela världen. ABB är Qtechs största kund som man också växer globalt med.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Qtech Group AB

Telefon: 0370511000
Mail: glenn@qtechgroup.se

Besöksadress:
Grand Prixgatan 4
33433
Anderstorp

Postadress:
Grand prixgatan 4
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.qtechgroup.se