Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 -0
GBP 13.92 0.02 0.021
USD 10.77 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Grön produktion – en vinst för miljön

Quick-Set i Bredaryd förvandlar industrispill och återvunna förpackningar till nya lamellpluggar, skyddscaps och fönsterklossar i cirkulär produktion.

 

För att säkra framtidens hållbara produktion pågår kontinuerlig om­ställning, inte minst inom plastindustrin, där snabb utveckling på materialsidan gör att allt fler produkter kan produceras av återvunnet.

– Kraven kommer från alla håll och inte minst från de stora fordons­kunderna. Våra fönsterklossar som är en riktig volymprodukt tillverkas idag av återvunnet industrispill i polyeten men även pluggarna kör vi mer och mer i återvunnen polyeten. Här har vi också testat PCR, berättar platschef Claes Johansson.

 

Återvunnet är framtidens material. Fönsterklossar tillverkade av industrispill och caps som tillverkats av PCR hos Quick-Set i Bredaryd.

 

Visionsystem för kvalitetskontroll

 

Quick-Set är marknadsledande producent av lamellplugg och caps som exporteras globalt. Varje år levereras hundratals miljoner plugg för rördimensioner från 1,8 mm upp till 52 mm. Med så omfattande volymer kan materialval göra stor skillnad – samtidigt som det skapar utmaningar.

– Vi går mer och mer mot återvunnet men det innebär också att vi får större variation på slutresultatet. Därför har vi inlett ett Almi-projekt där vi utvecklar ett system med visionkamera för kvalitetskontroll, berättar Claes.

 

Visionkameran för kvalitetskontroll kommer att granska uppemot 300 000 caps varje vecka.

 

Cirkulärt flöde i produktionen

 

Spill som uppstår vid produktionen i Bredaryd maler man själva ner i en granuleringsmaskin vilket gör att råvaran kan återanvändas direkt. Claes visar en kartong fylld till brädden med granulat på väg tillbaka till produktionen.

– Det är inte mycket som slängs. Det vi använder här i huset stannar kvar i huset, säger Claes.

Även om marknaden just nu är lite ryckig så ser Quick-Set positivt på framtiden.

– Vi ligger som vi brukar och till och med lite över. Många förfrågningar kommer in och vi har fyra nya projekt med specialanpassade rörpluggar på gång, berättar Claes.

Därför fortsätter man också att investera i ny teknik, från hydrauliskt till elektriskt. Nyligen bytte man ut två formsprutor och längre fram i höst är ytterligare två på väg in.

– Vi släpper också en ny hemsida innan årsskiftet, säger Claes.

 

”Det här är det gröna guldet!” säger Claes Johansson. Spill från produktionen granuleras och går direkt tillbaka till produktionen i ett cirkulärt flöde.

 

 

 

FAKTA
Quick-Set – patenterat system för automatisk ändförslutning av rör, klossar för fönsterglasning, specialmaskiner för automatisk ändförslutning.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Quick-Set AB

(Quick-Set AB)

Telefon: 0370-37 42 30
Mail: info@quick-set.se

Besöksadress:
Heligsjöv. 7
33371
BREDARYD

Postadress:
Heligsjöv. 7
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.quick-set.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår