Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 21
Tisdag 21 maj
Grattis Konstantin, Conny
Valuta
EUR 10.8 0.04
GBP 12.3 0.03
USD 9.67 0.03
BÖRSEN 18:44
-1.07%

Flytt och företagsfusion i Gnosjö

I september flyttade AB Rune Hermanssons Metallfabrik in i 2000 nybyggda kvadratmeter produktionsyta hos R-kås. Två bolag har blivit ett - på riktigt.

 

- Egentligen är det två helt skilda världar som har slagits samman vad gäller tillverkningsmetoder och produkter, även om vi använder samma material, säger Jonas Sigvardson, vd och ägare.
 
Dotterbolaget flyttar in och allt samlas under samma tak. "Nu har vi lagt en stabil grund för fortsatt tillväxt" säger R-kås vd och ägare Jonas Sigvardson.
 

Allt samlat under samma tak

Att samla all verksamhet under samma tak ger dock stora samordningsvinster.
- Absolut! Och vi flyttade med full produktion och fulla orderböcker vilket är skönt när man gör en sådan här jätteinvestering, säger Jonas.
Det "nya" R-kås AB har 6000 m2 produktions- och lageryta i de tillbyggda lokalerna på Idrottsvägen i Gnosjö. Personalstyrkan landar på 32 personer och vad gäller omsättningen siktar man på att nå upp emot 40 miljoner SEK.
 
"Det blir en helt ny fabrik" konstaterar Jonas Sigvardson. Med tillbygget förfogar man över totalt 6000 m2 produktions- och lageryta.
 
 

Stabil grund för fortsatt tillväxt

- Vi har fått en helt ny fabrik att visa upp för våra kunder med hela bredden på samma plats. Nu har vi lagt en stabil grund för fortsatt tillväxt och nya maskininvesteringar, säger Jonas.
R-kås erbjuder legotillverkning av tråddetaljer i dimensioner från ø2 mm till ø16 mm. Företagets specialitet är trådbockning i CNC-styrda maskiner samt tillverkning av trådringar och svetsade trådnät. Och det är bra tryck på affärerna.
 
Flytten av AB Rune Hermanssons Metallfabrik innebär också en företagsfusion då bolaget upphör och man blir en del av R-kås AB. Tillverkningsmetoder och produkter slås samman.
 

Legoleverantörer med helhetsgrepp

- Vi har många befintliga kunder som vi har växt med under året, bland annat kunder inom möbelindustrin där vi har haft ett långt samarbete och som nu blommar ut, berättar Jonas.
Att man som leverantör kan ta hand om helheten fäller ofta avgörandet när man tar hem affären. R-kås levererar i hela ledet från bockning, svetsning och ytbehandling till montering och packning.
- Vi har dessutom ett väldigt bra samarbete med kollegor inom bland annat plåt, svarv, trä, plast, läder samt ytbehandlingsindustrin, vilket gör att vi alltid kan sy ihop bra helhetslösningar, säger Jonas.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

R-Kås Aktiebolag

Telefon: 0370-91800
Mail: info@rkas.se

Besöksadress:
Idrottsv. 2
33533
GNOSJÖ

Postadress:
Box 237
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.rkas.se