Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43
Tisdag 22 oktober
Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10.73 0.00
GBP 12.48 -0.01
USD 9.63 0.02
BÖRSEN 12:50
0.41%

De hjälper kunderna att bli mer lönsamma

Från Bredaryd ut i hela världen. Rapid Granulator når ut globalt med sin teknologi för återvinning av produktionsspill inom plastindustrin.

 

Idén är lika enkel som genial. I ett slutet system tas spillmaterialet från plastproduktionen om hand och mals ner till granulat som direkt återförs i produktionsprocessen. VD Bengt Rimark använder ord som ”superlönsamt” och ”return on investment på 2-3 månader”.
– Vår målsättning är att se till att våra kunder blir mer lönsamma genom att maximera nyttjandegraden av det material de köper in. Det här är en jätteviktig del av den totala produktionsprocessen som ofta är underskattad, säger Bengt Rimark.

 

”Vi ligger mitt i de småländska skogarna men finns i hela världen och är världsledande på det vi gör” säger en nöjd vd Bengt Rimark.

 

Världsledande inom teknologin


Rapid grundades i Bredaryd 1942 och har sedan innovationen föddes på 1950-talet utvecklat systemet med granuleringskvarnar. Idag är man världsledande inom teknologin och ligger i framkant med flera världspatent. Granuleringskvarnarna exporteras till ett 150-tal länder och inom svensk plastindustri hör Rapid Granulator till standarden för de allra flesta företag.
– Vi är som ett skrädderi. Alla våra maskiner är modulärt uppbyggda med olika typer av kutterhus, motorer och knivar. Varje maskin skräddarsys för kundens specifika produktion för att säkerställa att man får det absolut bästa granulatet, säger Bengt Rimark.

 

Made in Sweden. Från Bredaryd skeppas två containers per vecka bara till USA. Här står utgående gods på väg till allt ifrån Polen och Vietnam till Kroatien och Ryssland.

 

Tillbaka i svenskt ägo


För tre år sedan, efter en lång period av amerikanskt ägarskap, förvärvades Rapid Granulator av börsnoterade Lifco med Carl Benett som huvudägare.
– Att vara tillbaka med svenska ägare är helt fantastiskt. Lifco har investerat ungefär 100 miljoner i Rapid sedan de tog över. Deras muskler i kombination med intresse och engagemang säkerställer att Bredaryd även framledes kan vara huvudenhet i koncernen, säger Bengt.
Rapidkoncernen med dotterbolag ibland annat USA, Tyskland, Frankrike, Kina och Indien omsätter cirka 400 miljoner SEK varav 260 i Bredaryd.
– Vi ökar i lönsamhet, har bra marginaler och är ödmjukt tacksamma för att det går så bra, säger Bengt Rimark.

 

Rapid Granulator innehar flera världspatent, bland annat ”open hearted technology” för smidigt underhåll och snabba byten.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Rapid Granulator AB

(Rapid Granulator AB)

Telefon: 0370-86500
Mail: sales@rapidgranulator.se

Besöksadress:
Industriv. 4
33372
Bredaryd

Postadress:
Box 9
33302
Bredaryd

Webbadress:
www.rapidgranulator.com