Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 22
Lördag 30 maj
Grattis Vera, Veronika
Valuta
EUR 10.47 -0.04
GBP 11.64 -0.03
USD 9.43 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.64%

Ökad kapacitet hos svetsspecialisterna

Rundvalsning, kantpressning - och svetsning i världsklass. Robotec servar kunderna med både tunga och avancerade produktioner i plåt och rör.

 

Det går uppåt för familjeföretaget Robotec AB. Jämfört med föregående år har omsättningen ökat och tillväxtresan görs både med befintliga och nya kunder inom bl.a. tyngre fordon, renhållning, återvinning och skogsindustri.
Robotec erbjuder komplett service, från konstruktion till lackering med alla ingående moment.
- Vi har ett jättehögt tryck just nu och söker fler svetsare med specialkompetens och även robotsvetsoperatörer eftersom det kan bli aktuellt för oss att gå upp i tvåskift, säger vd Monica Söderberg.
 
Kärnverksamheten svetsning fortsätter att växa hos Robotec.
 

Maskininvesteringar inom kantpress och rundvalsning

För att öka kapaciteten för både längre och kortare serier har Robotec investerat i ytterligare en kantpress, LVD Toolcell 125/30, utrustad med automatiska verktygsbyten, snabb programmering och vinkelavkänning som ger bättre flöden i produktionen. 
- Vi har också en ny rundvalsmaskin på väg in som tar längder upp till 1540 mm och kan rulla upp till 4 mm tjocklek. Dessutom är den konvalsutrustad, berättar Monica.
Konisk rullformning i både små och stora dimensioner är en av Robotecs specialiteter.
 
Robotec erbjuder kompletta lösningar. En ny kantpress är på väg in för att öka kapaciteten ytterligare. På bilden kantpressoperatör Arber Maholli.
 

 

Möter de allra högsta kraven inom svetsning

Redan från starten 1994 har Robotec haft särskilt fokus på svetsning, både manuell och robotsvetsning. Man är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2008 och har även ett svetscertifikat, ISO 3834-2, vilket motsvarar de allra högsta kraven inom svetsning.
- Vi har fyra robotceller idag där den största svetsroboten klarar arbetsstycken upp till 5 meter och vikter upp till 2,5 ton, berättar Monica.
 
Robotec har även investerat i en ny rundvalsmaskin med konvalsutrustning som kan ta längre och tjockare stycken än tidigare.
 

 

Högsta nivå av yrkeskunskap

För mindre serier och projekt där det inte är möjligt att robotsvetsa erbjuds manuell svetsning inom MIG/MAG/TIG i såväl stål som rostfritt och aluminium.
- Här kommer yrkeskunskapen hos vår svetspersonal till sin fulla rätt. Vi har också utbildad IWS, International Welding Specialist, i huset, säger Monica.
 
Frida Larsson laddar en fixtur vid en av svetsrobotarna. Den största svetsroboten klarar arbetsstycken upp till 5 meter och vikter upp till 2,5 ton.

 

 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Robotec AB

(Robotec AB)

Telefon: 037133001
Mail: info@robotec.se

Besöksadress:
Plåtgatan 5
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Plåtg. 5
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.robotec.se