Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.018
GBP 13.54 -0.01 -0.01
USD 10.89 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Specialproduktion lockar till hemflytt

Specialplast Wensbo investerar tillsammans med kund i produktspecifika maskiner och underlättar hemtagning av affärer till Europa.

 

Det handlar bland annat om en konsumentprodukt där Specialplast ska leverera vissa ingående detaljer.

– Den här maskinen har konstruerats och tillverkats av våra grannar tvärs över gatan, Axelent Engineering. Maskinen är specialbyggd för kundens behov och av sådant slag som vi inte haft utanför våra renrum tidigare, så det är väldigt spännande, säger Fredrik Anell, vd och ägare.

 

Det händer i Gislaved. Specialplast har ett nära samarbete med Axelent Engineering i utvecklingen av specialmaskiner. Tv Per-Erik Levinsson, Specialplast; th Andreas Sandberg, maskinutvecklare.

 

Teknikdrivna industriella projekt

 

Fenomenet med kundspecifika maskin­investeringar har blivit vardag hos Specialplast Wensbo. Förr jagade man uppdrag där verktygsbyten för svetsning gjordes i en flexibel maskinpark. Idag har Gislavedsföretagets utveckling inom medicinteknik med renrumsproduktion lett till alltmer avancerade projekt.

– Det som har utvecklat oss på medi­cal­sidan är det som nu blir till nytta i mer teknikdrivna industriella projekt. Det är nytt för oss och förändrar vårt sätt att jobba med kunder långsiktigt. Med vår investeringsvilja, höga kvalitets­kunnande och möjligheten att även producera i vår delägda fabrik i Lettland står vi bra rustade för trenden att flytta hem projekt från Asien till Europa, säger Fredrik.

 

Avancerad medicinteknik i renrum

 

Specialplast har lång erfarenhet av avancerade medicintekniska projekt. Förutom teknisk kompetens och villighet att investera i kundspecifika lösningar krävs ett stort mått av tålamod eftersom innovativa sjukvårdsprodukter innebär en lång utvecklingstid.

Ett exempel är munkylningsprodukten Cooral som används för att minska blåsbildning i munnen (Oral Mukosit) vid cellgiftsbehandling.

– Det är mer än tio år sedan vi började utveckla den här produkten tillsammans med kunden. Nu är marknadsgodkännandet i USA klart och produkten lanseras fullt ut där under 2023, säger Fredrik.

 

Kritiska delar till den medicintekniska innovationen Cooral tillverkas hos Specialplast i Gislaved. Fredrik Anell, vd, testar produkten tillsammans med Ola Åkesson på utvecklingsavdelningen.

 

Iskallt vatten cirkulerar genom plastdetaljen som placeras i patientens mun för att minska risken för sår och blåsor vid cellgiftsbehandling.

 

Starkt logistiskt erbjudande

 

Specialplast Wensbo sysslar även med grossistverksamhet för kontor och emballage.

– Vi märker att våra kunskaper inom lager och distribution ger konkurrensfördelar även inom medical. Vid besök hos oss i Gislaved skapas nästan alltid tankar hos våra medicalkunder kring möjligheten att samarbeta med oss även på logistikdelen, säger Fredrik.

 

 

 

 

FAKTA
Specialplast Wensbo – medicalproduktion i renrum enligt ISO13485. Utvecklingskontor i Lund. Kundunik specialproduktion. Grossist­verksamhet för kontor och emballage.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Specialplast Wensbo AB

(Specialplast Wensbo AB)

Telefon: 0371586700
Mail: info@specialplast.com

Besöksadress:
Baldersv. 40
33235
Gislaved

Postadress:
Box 64
33222
Gislaved

Webbadress:
www.specialplast.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår