Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 13 Tisdag 28 mars Grattis Malkolm, Morgan
Valuta
EUR 11.21 -0.01 -0.01
GBP 12.75 0.00 -0.003
USD 10.38 -0.05 -0.047
BÖRSEN 17:30
1.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Rörlaserskärning med extra allt

Flexibilitet, snabbhet och investeringar i den senaste tekniken har gett resultat. Stålprodukter i Gnosjö fortsätter att växa med helhetslösningar.

 

– Rörlaserskärning är vårt signum och vi har en fantastiskt fin maskinpark. Att investera och ligga först i tekniken har varit viktigt för oss, säger Per Johansson.

Senaste investeringen är en TruLaser Tube 5000 Fiber från Trumpf.

– Flexibilitet upp till 45 graders vinkel ger fördelar till exempel när vi bearbetar grövre gods som kräver svetsberedning.

Nu kan vi göra det färdigt direkt i rörlasern, säger Tobias Johansson.

 

I en komplett verkstad erbjuds rör- och plåtlaserskärning samt eftertempon.

 

Helhetslösningar – ett lyft

 

Med snabb och flexibel maskinpark där kapaciteten sträcker sig från 12 till 254 mm har Stålprodukter i Gnosjö profilerat sig som en stark och pålitlig legoleverantör. Men nu växer man också inom helhetslösningar. Under coronaåret 2020 när somliga kunder stod helt stilla lossnade det plötsligt hos en annan, vilket i slutändan innebar att Stålprodukter gjorde sitt bästa år någonsin.

– Det här är ett riktigt lyft, konstaterar Tobias och visar rörkonstruktionen som fungerar som hjulupphängning i fordon som höjs och sänks när passagerare kliver in.

– Det är ett led i vår strävan att göra fler färdiga produkter.

 

”Vilket lyft!” konstaterar Hampus och Tobias Johansson. Hjulupphängningen är ett led i legoleverantörernas strävan att göra fler färdiga produkter.

 

Investeringar i förnybar energi

 

Det har gått 14 år sedan Per Johansson grundade Stålprodukter. Idag arbetar alla tre sönerna i företaget; Tobias, Hampus och Pontus. Tanken var att en generationsväxling skulle ha skett under 2020 men när pandemin slog till valde man att avvakta – och i stället lägga krutet på energisatsningar.

– Vi har investerat i 1800 kvm solceller som kom på plats i augusti förra året. 60 procent av vår bilpark har vi också ställt om till elbilar, säger Tobias. Och med flexibilitet, snabbhet och fortsatta investeringar räknar Stålprodukter i Gnosjö med fortsatt tillväxt. 

– Man kan aldrig ta något för givet, men vi jobbar i många branscher idag och alltid är det någon bransch som snurrar, konstaterar Per.

 

Stålprodukter indoor golf. Personalvård med egen golfsimulator.

 

 

 

STÅLPRODUKTER I GNOSJÖ AB
Stålprodukter i Gnosjö är en komplett verkstad med rörlaserskärning, plåtlaserskärning samt eftertempon som svetsning, gängning och ytbehandling.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Stålprodukter i Gnosjö ABKONTAKTUPPGIFTER

Stålprodukter i Gnosjö AB

(Stålprodukter i Gnosjö AB)

Telefon: 037022860
Mail: Info@stalprodukterab.se

Besöksadress:
Spikg. 3
33532
Gnosjö

Postadress:
Spikg. 3
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.stalprodukterab.com