Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43 Tisdag 26 oktober Grattis Amanda, Rasmus
Valuta
EUR 9.99 -0.01 -0.008
GBP 11.84 0.00 -0.004
USD 8.61 0.00 -0.002
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Stålprodukter investerar för framtiden


Ny rörlaser, snabba ledtider och ett rörlager på närmare 400 ton. Stålprodukter i Gnosjö AB är en uppskattad underleverantör i inredningsbranschen.

- Inredningen blir allt mer invecklad idag så du klarar inte att göra alla lösningar manuellt. Rörlasern var en dyr investering, men vi räknar med att hämta hem detta, säger Per Johansson, ägare och VD.
Rörlasern, en Trumf 5000, som gick igång i november kan köra dimensioner från 15 upp till 156 i diameter. Rörlasern bearbetar också aluminium upp till 3 mm i godstjocklek samt rostfritt i upp till 4 mm godstjocklek.Flytt till nya lokaler, namnbyte och investering i en ny rörlaser. Stålprodukter i Gnosjö AB stärker ställningarna som underleverantör i inredningsbranschen.


Erbjuder helhetslösningar

Kombinationen med stansmaskiner, kapanläggning och möjlighet att ombesörja efterbehandling gör att Stålprodukter i Gnosjö AB kan erbjuda helhetslösningar för kunden, något som allt oftare efterfrågas.

- Vi har dessutom ständigt ett rörlager hemma på ungefär 400 ton, vilket gör att vi blivit lite av materialgrossister till våra kunder här i Gnosjöregionen. Vi kan erbjuda snabba ledtider och stor kapacitet vilket ger smidighet för kunden, säger Per Johansson.Den nya rörlasern ger bättre effektivitet och jämnare kvalitet i produktionen. "Detaljer blir färdiga så mycket fortare" säger Tobias Johansson.


Investering med eget kapital

Samhällsekonomin är pressad, tiderna knappa, men Stålprodukter i Gnosjö AB finansierade den nya rörlasern helt med eget kapital.
- Och det är lite av min filosofi som jag haft hela vägen: de investeringar vi gör ska vi göra med eget kapital. Det är på det viset man blir stark, säger Per Johansson.

Företaget har varit verksamt i Gnosjö sedan våren 2008 men har en mycket längre historik, till en början inom plastindustrin. Och förra året bytte man även namn från Duo-Plast AB till Stålprodukter i Gnosjö AB.Rörlasern hanterar flera olika material såsom aluminium och rostfritt.


Basenheter till butiksinredningar

Idag producerar man framför allt basenheter till butiksinredningar till den huvudsakliga kundbasen i Gnosjöregionen, men man har också samarbeten i Danmark och Norge.

- Och med den nya rörlasern kommer vi att få ännu bättre spännvidd på kunderna.
Sonen Tobias Johansson är ansvarig för konstruktion och arbete med rörlasern.
- Vi märkte rätt fort laserns effektivitet jämfört med tidigare när du behövde kapa i två-tre moment och borra med flera omställningar. Detaljen blir färdig så mycket fortare med rörlasern, säger Tobias.Två rörstansmaskiner hanterar längder upp till 4600 mm.


Jämnare kvalitet

Dessutom märks en betydande kvalitetsskillnad.
- Det är som natt och dag, säger Per. Första biten blir exakt likadan som den hundrade när du tar bort den mänskliga faktorn.

Stålprodukter i Gnosjö AB tar emot filer i formatet Step, men man kan även ta emot ritningar som då förs över till ritnings- och konstruktionsprogram på plats.
- Vi ska också komma ihåg att stansningen fortfarande står för en stor del av vår produktion. Vi har två rörstansmaskiner som kan köra upp till 4600 mm, och det som inte är standard i stansen kör vi i rörlasern i stället. Du slipper verktygskostnaden och får ökad flexibilitet, säger Per.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Stålprodukter i Gnosjö AB

(Stålprodukter i Gnosjö AB)

Telefon: 037022860
Mail: Info@stalprodukterab.se

Besöksadress:
Spikg. 3
33532
Gnosjö

Postadress:
Spikg. 3
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.stalprodukterab.com