Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Smidigare produktion tack vare trading

Steelparts erbjuder skräddarsydda lösningar: kunden slipper lagerhållning och kvalitetskontroll och får istället rätt gods på rätt plats i rätt tid.

- Vi känner de som kan konsten att bearbeta, så du behöver alltså bara känna oss, säger Johan Sandahl och utlovar "ett väl utfört jobb till rätt pris".
Det handlar om gods i alla tänkbara dimensioner, exempelvis svarvade, maskinbearbetade och frästa detaljer som används inom allt ifrån möbelindustri och hydraulik till olika systemlösningar.


Noggranna kvalitetskontroller säkerställer leveransen för kunden.

Fokus på ökad försäljning

Steelparts har stor kapacitet på små detaljer, bara några millimeter i omfång till riktigt stora, tack vare ett bra samarbete med sina partners.
- Vi har medvetet satsat på att bygga upp ett nätverk för framtiden, och nu känns det som vi kan lägga om fokus till att öka försäljningen. Dessutom står våra erfarna cadritare till förfogande om du har frågor på ritningsunderlag eller behöver hjälp med konstruktion, säger Johan Sandahl.

Inte sällan kan man hitta alternativa bearbetningssätt som kan göra detaljen mer tillverkningsvänlig. Exempelvis är smidda och gjutna detaljer mycket materialeffektiva och kan innebära betydande besparingar för kunden, även i lägre volymer.


Bredden på detaljer som kan levereras är stor, likaså materialen som kan vara allt ifrån stål, segjärn och gjutjärn till rostfritt, aluminium och plast. Göran Grythberg vid traversen. 

Lönsamt även vid små serier

- Att välja gjutning eller smide kan löna sig från några hundra detaljer och uppåt. Eftersom vi jobbar med många mindre leverantörer har de en stor flexibilitet gentemot oss, säger Johan Sandahl.

Designkomponenter för möbelindustrin är en stor varugrupp för Steelparts i Vaggeryd. Detaljer där det krävs extremt hög slutfinish med exempelvis slipning och polering. Beslagskit med standard- och ritningsbundna detaljer som går direkt ut till slutkund är också en betydande varugrupp.


Att slippa lagerhållningen är en stor fördel för många kunder. 

Billigare lösningar på efterbearbetning

- När finishen/ytan på detaljen är viktig lönar det sig ofta att anlita oss för den här typen av gods. När det krävs slipning, polering och liknande efterbearbetning, är vi väldigt konkurrenskraftiga, säger Johan Sandahl.

Steelparts anlitar då sina partners runt om i världen. I Kina och Indien har man leverantörer inom smide, gjutning, svarvning, fräsning, stansning, bockning och svetsning mm. Från Ungern och Polen levereras frästa och svarvade detaljer, i Litauen utför man plåtbearbetning och laserskärning.


-  Vi ser till att allt gods håller högsta standard, säger Johan Sandahl (tv) och Jörgen Åberg (th).

Stor bredd på material

Materialen som används kan vara allt ifrån stål, segjärn och gjutjärn till rostfritt, aluminium och plast.

- Kvalitet är oerhört viktigt i detta och det är därför vi finns, för att se till att allt gods håller högsta standard. Vi erbjuder kvalitetssäkring, lagerhållning och korta ledtider, säger Johan Sandahl.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Steelparts Vaggeryd AB

Telefon: 039336690
Mail: johan@steelparts.se

Besöksadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Postadress:
Karlav. 34
56730
Vaggeryd

Webbadress:
www.steelparts.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår