Vecka 21 Onsdag 22 maj Grattis Hemming, Henning
Valuta
EUR 11.62 0.01 0.014
GBP 13.65 0.05 0.052
USD 10.72 0.03 0.027
BÖRSEN 12:44
0.02%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nu är tid för produktutveckling

TDI i Värnamo säkrar allt fler produktionstekniska projekt i samarbete med både konkurrenter och kollegor där tillverkningen landar i Gnosjöregionen.

 

 

Tempot är onekligen högt hos TDI, experterna på produktionstekniska lösningar. Här tar man allt fler stora projekt från idé till kostnadseffektiv produktion via prototyp och verktyg. Både storbolag och mindre aktörer hör av sig till de fyra tekniska konsulterna på TDI – som vet vikten av nätverkande och goda samarbeten.

– Våra partners är leverantörer med spetskompetens som bland annat VM Toolservice, IAB Protool och många fler. TDI är spindeln i nätet som håller ihop projekten inom konstruktion, produkt­utveckling, simulering och mätteknik, förklarar Jörgen.

 

Teknikkonsulterna i TDI, fr v: Jörgen Johansson, Johan Strid, Nihad Karahasanovic och Jan Andersson.

 

Svenska storbolag flyttar hem produktion

 

Konceptet där var och en får göra det man är bäst på i ett konstruktivt samarbete har slagit väl ut.

– Det visar sig att det är precis så här kunderna vill ha det. De vet när de anlitar oss att det alltid finns kapacitet. Sedan lägger vi ut produktionen på tillverkare i bygden. Det viktiga är att jobben hamnar här i Gnosjöregionen, säger Jörgen.

En stor andel av projekten som TDI driver just nu rör sig om svenska storbolag som vill flytta hem produktion.

– De här bolagen har förstått att produkter behöver förändras för att kunna automatproduceras, och där kan vi stå för hela processen, säger Jörgen.

 

Nyutveckling av produkter

 

Ett kundprojekt som pågår just nu handlar om nyutveckling av ett stort antal detaljer riktade till byggindustrin, med fokus på infästningar till solceller. Just nu håller man på att ta fram verktygen.

– Den här marknaden inom solenergi har väldigt stor potential. Jag har samarbetat med Jörgen innan och kände att det var helrätt väg att jobba med produktutveckling tillsammans med TDI och bygga verktyg tillsammans för hela vårt sortiment av infästningar, säger Viktor Larsson, Nordmount AB.

Och även om det pratas om lågkonjunktur i Sverige vill Jörgen understryka att det just nu är en bra tid för produktutveckling.

– Här är verktyget en nyckel, säger Jörgen.

 

”Det är roligt att få jobba med nyutveckling”, säger Jörgen Johansson (th), TDI, här tillsammans med Viktor Larsson (tv), Nordmount AB.

 

 

FAKTA
TDI Technical Design Innovation – kostnadseffektiva produktionstekniska lösningar – från idé till produktutveckling, verktygskonstruktion, produktions­förmedling och automation.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

TDI Technical Design Innovation AB

(TDI Technical Design Innovation AB)

Telefon: 070-5309668
Mail: info@tdi-ab.se

Besöksadress:
SILKESVÄGEN 24
33153
Värnamo

Postadress:
SILKESVÄGEN 24
33153
Värnamo

Webbadress:
tdi-ab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår