Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 13 Tisdag 28 mars Grattis Malkolm, Morgan
Valuta
EUR 11.21 -0.01 -0.01
GBP 12.75 -0.01 -0.005
USD 10.38 -0.05 -0.048
BÖRSEN 17:30
1.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här skapas morgondagens produkter

Thules globala R&D Center i Hillerstorp växer. Senaste 80-miljonersbygget rymmer såväl sömnadsverkstad och elektronikutveckling som en unik krockbana.

 

– Expansionen drivs av Thules nya produktkategorier; bilbarnstolar och hundburar. Dessutom har tillbygget gjort att vi kan expandera vår globala textilutveckling, bygga ut vårt testcenter och göra en nysatsning inom elektronik och mjukvaruutveckling, berättar Kalle Magnusson, utvecklingschef Thule Group.

 

Prototyper tar form i sömnadsverkstaden

 

Vi möts i Thule Groups globala R&D Center där man för 1,5 år sedan flyttade in i ett 100-miljonersbygge.

Nu har man satsat 80 miljoner till och tagit ytterligare 2 500 kvm i anspråk för bland annat en utökad sömnadsverkstad där textilteamet utvecklar prototyper till allt inom bilbarnstolar, cykel- och barnvagnar.

– De tre senaste åren har vi byggt upp sömnadsverkstaden här i Hillerstorp och vi är redan inne på andra flytten i huset eftersom vi växer så snabbt, konstaterar Cornelia Ekbladh, ansvarig för textil produktutveckling globalt.

 

Under 2023 släpps Thules bilbarnstolar på marknaden. Här i sömnadsverkstaden växer de textila prototyperna fram, berättar Cornelia Ekbladh.

 

Inbyggd elektronik i nya produktsegment

 

I det utökade R&D Centret har också Magnus Myrstedt och hans team flyttat in för att utveckla området ”Embedded Systems”.

– Vi bygger kompetens inom elektronik, mjukvara och apputveckling, förklarar Magnus.

För nu tar Thule klivet in i det man kallar ”Internet of Things”, där vardagliga produkter – som bilbarnstolar och barnvagnar – förses med inbyggd elektronik och smart mjukvara som användaren kan hantera med hjälp av en app i telefonen.

– Vi har till exempel tagit fram en suflett för vår barnvagn Thule Shine, försedd med ett hepafilter, som renar luften upp till 90 procent, berättar Magnus.

 

Sufletten med inbyggt hepafilter för luftrening är en del av Thules nya satsning inom ”Embedded Systems”. Tv Magnus Myrstedt, th Kalle Magnusson.

 

Avancerade krocktester på egen bana

 

Av Thule Groups cirka 450 anställda i Hillerstorp arbetar 220 med just produktutveckling, vilket i sin tur föder nya behov av testning. Därför har Thule gjort en unik satsning genom att bygga en krockbana för viktiga säkerhetstester av bilbarnstolar.

– Med både svenska och europeiska mått mätt är detta en verkligt stor satsning på en tekniskt sofistikerad och avancerad anläggning för olika krocktester, konstaterar testchef Eric Gustavsson.

 

I krockbanan skjuts en 3,5 tons släde i väg med 2 Meganewtons kraft och exponerar bilbarnstol och docka för 35 G. ”Ett jätteviktigt test” konstaterar Eric Gustavsson.

 

 

FAKTA
Thule Group – är ett världsledande globalt företag med produkter för sport och­ ­fritidsaktiviteter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Thule Sweden AB

Telefon: 0370-255 00
Mail: info@thule.com

Besöksadress:
Borggatan 5
33573
Hillerstorp

Postadress:
Box 69
33504
Hillerstorp

Webbadress:
https://www.thule.com/sv-se/se