Vecka 48 Lördag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Lokal produktion i hjärtat av Thule

Thule Group satsar stort på att utveckla produktionen i Hillerstorp. Här finns högoptimerade presslinjer och en verktygsavdelning utöver det vanliga.

 

 

– Det är här i Hillerstorp vi pressar plåt för hela Thule Group. Vi har varit uppe i 55 miljoner detaljer på ett år och det kommer att bli ännu fler, konstaterar platschef Kristian Fältengård.

 

55 miljoner detaljer – och mer. Thule Groups produktions­enhet i Hillerstorp förser samtliga av företagets andra fabriker med plåtdetaljer. Johan Larsson (tv) och Joakim Turesson (th) vid en av de nya presslinjerna.

 

38 anställda på verktygsavdelningen

 

Hillerstorp är även platsen för Thule Groups globala R&D Center, och här har intensiv produktutveckling ökat behoven av nya verktyg.

– Vi är idag 38 anställda på verktygs­avdelningen inklusive två konsulter, men vi behöver bli ännu fler. Efterfrågan på verktyg till nya produkter ökar hela tiden, just nu har vi en orderkö på 50 verktyg, säger Joakim Kilén, ansvarig för verktygsavdelningen.

 

Nya produkter kräver nya verktyg. Just nu står 50 nya verktyg på kö. Fr v: Victor Lindmark, Dejan Cosic, Joakim Kilén och Kristian Fältengård.

 

Robusta verktyg för stabila processer

 

De senaste två åren har man investerat närmare 30 miljoner i fleroperations­maskiner, sänkgnist, laserskärare, planslip och svarv.

– Vi har en modern verkstad och köper maskiner för att fortsätta att växa med den senaste teknologin. Att ha en egen verktygsavdelning är viktigt för oss, säger Kristian.

Det handlar om synergier som skapas i närheten mellan produktutveckling, verktygsavdelning och produktion.

Möjligheten att snabbt ta fram prototypverktyg, göra ändringar men också att sköta underhåll är avgörande.

– Vi behöver robusta verktyg för stabila processer. Att ha den här kompetensen internt gör oss mer konkurrenskraftiga, säger Kristian.

 

Thule Group satsar stort på egen verktygsproduktion. På bilden Victor Lindmark (tv) och Chanawin Sunthonrsathitphimon (th).

 

Fem nya presslinjer med ny teknik

 

Plåtpressning är en huvudprocess på Thules tillverkningsenhet i Hillerstorp och även här har man investerat stort.

– De senaste två åren har vi investerat närmare 55 miljoner i fem nya ­presslinjer på mellan 160 och 400 ton. Vi har satsat på lite större pressar med ny teknik och ökad komplexitet, eftersom detaljerna blir mer och mer komplicerade i både form och material, berättar Joakim Turesson, produktionsteknisk chef.

För att säkerställa rätt kompetens vid maskinerna har Thule Group startat en egen ”Pressarskola”.

– Vi satsar internt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för välutbildade pressoperatörer, säger Johan Larsson, produktionschef.

 

Thule har startat en egen ”Pressarskola” som kompetenshöjande insats. Fr v: Joakim Turesson, Johan Larsson och Jhon Goldschmidt.

 

 

 

FAKTA
Thule Group – är ett världsledande globalt företag med produkter för sport och­ fritidsaktiviteter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Thule Sweden AB

Telefon: 0370-255 00
Mail: info@thule.com

Besöksadress:
Borggatan 5
33573
Hillerstorp

Postadress:
Box 69
33504
Hillerstorp

Webbadress:
https://www.thule.com/sv-se/seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår