Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 08
Måndag 17 februari
Grattis Alexandra, Sandra
Valuta
EUR 10.52 0.00
GBP 12.67 0.05
USD 9.71 0.01
BÖRSEN 08:35
0.34%

De visar styrkan i det lilla företaget

Generationsväxlingen är klar! Systrarna Thulin, experter på materialet TPE möter framtiden med nytt affärssystem, bättre flöden och ökad automation.


Thulins Rubber & Plastic har servat fordonseftermarknaden med formsprutningsgods sedan starten 1970. Pia och Marielle Thulin är andra generationen som nu tagit över verksamheten, ”även på papperet”, konstaterar Pia med ett skratt. För både hon och Marielle har växt upp på företaget och varit involverade i verksamheten sedan långt tillbaka.

 

Tjejerna ligger i framkant hos Thulins Rubber & Plastic. Företaget drivs av systrarna Pia och Marielle och flertalet anställda är kvinnor. ”Det är lite ovanligt i produktionssammanhang” säger Pia.

 

Förbättrade flöden i produktionen

 

– Det senaste året har vi organiserat om en del i produktionen för att få bättre flöden. Vi byter också affärssystem för att styra produktionen på ett mer effektivt sätt, berättar Pia som är företagets vd med ansvar för kvalitet, personal, inköp och försäljning. Marielle som framför allt är ute på golvet ansvarar för lager, order och leverans.

 

Flexibla med hög leveranssäkerhet

 

– Vi är ett litet företag med bara 7 anställda, men det innebär också att vi har korta beslutsvägar och korta ledtider. Vi är snabba och flexibla och har en leveranssäkerhet som tangerar 100 procent, säger Pia.

 

Styrkan i det lilla företaget är just flexibiliteten, menar Marielle. Och känslan av att alla är viktiga, att alla har ett ansvar.

– Vi levererar närproducerade detaljer i ett bra samarbete med lokala verktygsmakare, säger Marielle.

 

Snabb och flexibel produktion med hög leveranssäkerhet – styrkan i det lilla företaget.

 

 

Formsprutat gods till fordonseftermarknaden

 

Med 20 formsprutor, 46-250 tons kapacitet, erbjuder Thulins legotillverkning av detaljer till fordonseftermarknaden men man tillverkar också hushållsprodukter och har även tillverkning av egna produkter. I en nära framtid finns planer på utökad automation.

– Dessutom har vi precis fått in en ny kund, ett företag som sysslar med hantering av klädvarulager, som ska bli spännande att utveckla samarbetet med, säger Pia.

 

Gänget samlat, fr. v: Marielle Thulin, Helena Sandberg, Martin Eriksson, Sanna Petersson, Solveig Jakobson, Johan Olsson och Pia Thulin.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Thulins Rubber & Plastic AB

Telefon: 037022531
Mail: info@rubberandplastic.se

Besöksadress:
Österskog 30
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskog 30
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.rubberandplastic.se