Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Lördag 23 januari
Grattis Frej, Freja
Valuta
EUR 10.1 0.00
GBP 11.35 0.00
USD 8.3 0.00
BÖRSEN 19:30
-0.19%

Det gäller att se möjligheterna!

Från coronakrisens dalar till höga höjder – det vände snabbt uppåt för Thulins när efterfrågan på friluftsprodukter och städartiklar ökade.

 

När coronaviruset svepte in över världen var systrarna Pia och Marielle Thulin snabba att göra en risk- och möjlighets­analys för familjeföretaget Thulins Rubber & Plastic. Vissa ordrar hade stannat av helt, annat rullade på som vanligt.

– Så det var verkligen en balansgång, men smålänningar som vi är så ger vi oss inte. Vi visste att det kommer att vända, och det gjorde det ganska snabbt, konstaterar Pia.

 

Kajakhållare i formsprutad plast och TPE har varit en storsäljare under hemester-sommaren 2020, berättar Pia Thulin, vd och delägare Thulins Rubber & Plastic.

 

”I den här bygden är det snabba ryck”

 

Redan innan semestern när en stor kund i bygden drog igång full produktion igen blev effekterna tydliga hos Thulins.

– Det var det bästa telefonsamtal jag gjort på länge, att få ringa runt till de anställda. Alla blev lika glada över att få börja jobba heltid igen, berättar Pia. Thulins lokala verktygsleverantör jobbade fram verktyget snabbare än någonsin och detaljerna var snart i produktion.

– Så är det i den här bygden, det är snabba ryck och allt går lite smidigare och lite enklare, säger Pia och ler.

 

Även cykelhållare har ökat kraftigt i försäljningen, berättar Marielle Thulin, delägare.

 

Hemestern gav försäljningsökning


Vår och sommar är vanligen högsäsong hos Thulins men under hemester-sommaren 2020 har det slagit rekord. Friluftsprodukter liksom de dammsugarpåsar som sedan länge tillverkats av Thulins har sålt som aldrig förr.

– Städartiklar är bra, det är aldrig konjunkturkänsligt. Men visst är det så att livet går upp och ner, det är därför man måste försöka se positivt på det som händer, säger Pia.

 

Aldrig har de svenska hemmen varit så rena som under coronaåret 2020. Detaljer till dammsugarpåsar har producerats för fullt hos Thulins.

 

 

Fortsätter mot målet att växa


Förra året innebar en del förändrings- och utvecklingsarbete med bland annat nytt affärssystem och omorganisation i produktionen för bättre flöden.

– Det har landat bra, nu fortsätter vi framåt med vårt mål att öka omsättningen, få in nya kunder och öka med befintliga. Automationsmålen fick vi flytta fram under våren – men nu kör vi!

 

 

 

 

FAKTA THULINS RUBBER & PLASTIC AB
Formsprutning av plast i små och stora volymer. Kvalitet, leveranssäkerhet, flexibilitet och samarbete är några av våra ledord.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Thulins Rubber & Plastic AB

Telefon: 0370- 37 33 50
Mail: info@rubberandplastic.se

Besöksadress:
Österskog 30
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskog 30
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.rubberandplastic.se