Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.6 0.1 0.097
GBP 13.57 0.11 0.109
USD 10.91 0.18 0.182
BÖRSEN 17:24
0.18%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Tar täten för att förändra sin bransch

Klimatsmart jordbruksplast – Trioworld Smålandsstenar skriver historia med unik produktion där mer än 5 miljoner balar producerats i återvunnen plast.

 

– Att kunna leverera prima vara med 30 procent återvunnen balplast, det måste man vara stolt över, säger produktionsledare Marijana Tomovic och ler.

 

”Vi är så stolta över att få producera prima vara med 30 procent återvunnen plast”, säger Marijana Tomovic och teamledare Gazmed Ilugiqi.

 

 

Passerat viktig milstolpe


Bakom oss susar blåsan med jordbruksplast i svindlande hastighet; här produceras uppemot 160 meter per minut, dygnet runt. Faktum är att Trioworld Smålandsstenar redan har passerat en viktig milstolpe.
– Vi är väldigt stolta att vi sedan beslutet 2019 att producera jordbruksfilm med 30 procent PCR (Post Consumer Recyclates) nu levererat plast till 5 miljoner balar i detta material. Det är vi ensamma om i världen, säger Per Holtstrand, vd för Trioworld Smålandsstenar.
I år kommer uppemot 80 procent av den balplast Trioworld säljer till svenskt och
norskt jordbruk att bestå av 30 procent PCR.

 

”Vår produktion här i Smålandsstenar kommer alltid att starta med återvunnet material från Reviva”, säger Per Holtstrand.

 

 

Kan återvinna 25 000 ton plast per år


Trioworld förvärvade återvinningsanläggningen Reviva i Korsberga utanför Vetlanda i augusti 2021. Sedan dess har man gått från 18 till 50 anställda och ökat från en till fyra linjer med kapacitet att återvinna 25 000 ton plast per år.
Satsningen i Korsberga är oerhört viktig för Smålandsstenar, då det är från denna fabrik man försörjer Trioworld med förstklassig PCR, tack vare en egenutvecklad unik teknologi.

 

Från Trioworlds återvinningsanläggning Reviva i Korsberga utanför Vetlanda kommer materialet till Smålandsstenar – och blir till ny jordbruksfilm och pallsträckfilm.

 

 

”Våra produkter ska ha lägst klimatpåverkan”


– Vi har en tydlig ambition att alla våra produkter ska ha lägst klimatpåverkan, oavsett vilket material du jämför med.
Då måste vi äga återvinningen själva och på Reviva bygger vi den mest moderna återvinningen i världen för att nå det här målet, säger Per.
Återvinningen bygger delvis på konsumentplast som köps in från återvinningsföretag.
Trioworld är dessutom en del av retursystemet Svepretur för jordbruket och tittar även på andra retursystem som förenklar för kunder att sända tillbaka förpackningsplast – som kan gå direkt tillbaka i loopen och bli till ny balplast och sträckfilm.

 

En traditionell bransch är på väg att förändras radikalt. Jordbruksplast baserad på PCR tillverkas hos Trioworld i Smålandsstenar.

 

 

Fakta:

TRIOWORLD SMÅLANDSSTENAR AB Tillverkning av jordbruksfilm, pallsträckfilm, sopsäckar samt bygg- och täckfilm. Fabriken är placerad i Smålandsstenar.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Trioworld

 KONTAKTUPPGIFTER

Trioworld Smålandsstenar AB

(Trioworld Smålandsstenar AB)

Telefon: 037134500
Mail: info.smt@trioworld.com

Besöksadress:
Parkg. 10
33331
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Box 189
33224
Gislaved

Webbadress:
trioworld.com/sv/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår