Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.67 0.05 0.053
GBP 13.86 0.08 0.075
USD 10.72 0.04 0.043
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Trioworld storsatsar på PCR i sträckfilm

Giganten inom pallsträckfilm stärker hållbarheten. Trioworld investerar 1 miljard i ny banbrytande teknologi som sluter förpackningscirkeln med PCR.

 

Polyeten i sig är ett bra material att jobba med eftersom det är återvinningsbart. Utmaningen när det gäller pallsträckfilm är att den behöver sträckas upp till 300 procent vilket har gjort det nästan omöjligt att återanvända plast från konsumentleden, så kallad PCR.

– Men nu har vi utvecklat en teknologi som gör det möjligt att tvätta, rena, reparera polymerkedjorna så att det återvunna materialet blir bra nog att använda till sträckfilm, säger Carl Burge, Business Director, Trioworld Smålandsstenar.

 

Trioworld Reviva i Korsberga blir först ut med den nya teknologin som möjliggör produktion av högkvalitativ PCR till sträckfilm.

 

Kraftig CO2-reduktion med PCR

 

Att använda PCR i sträckfilm är banbrytande och innebär ett stort steg mot cirkulär ekonomi inom transportförpackningar – ett område där Trioworld beslutat sig för att ta täten.

– Industrispill, PIR, används redan i produktionen och är en självklarhet men att gå över till PCR är vad som verkligen åstadkommer en CO2-reduktion, säger Carl.

Förutom koncernens två återvinningsanläggningar i Frankrike och Danmark har Trioworld förvärvat en anläggning, i Korsberga utanför Vetlanda, som byggs ut kraftigt och som ska vara i gång i slutet av året.

– Alla återvinningsanläggningar uppgraderas med den nya teknologin och totalt investerar vi som koncern 1 miljard. I ett första steg matar vi in 30 procent PCR i våra produkter med god sträckbarhet, berättar Carl.

 

Trioworld skalar upp sin återvinningskapacitet med förvärvet av en ny anläggning i Korsberga utanför Vetlanda.

 

Störst i Europa på pallsträckfilm

 

Trioworld Group växer kraftigt. Under 2022 gjordes flera förvärv, däribland Malpack – ledande tillverkare av sträckfilm i Nordamerika. Förvärven gör Trioworld Group störst i Europa och nummer tre i världen inom pallsträckfilm. Totalt produceras 190 000 ton per år fördelat på fem produktionsenheter.

Under 2023 förväntas koncernen omsätta 12 miljarder SEK och extrudera närmare 400 000 ton av olika typer av polyetenfilmer, varav 100 000 ton produceras i ursprungsfabriken i Smålandsstenar. 

– Vårt DNA är att skapa den tunnaste och mest sträckbara filmen så att kunden kan använda så lite plast som möjligt med bibehållen laststabilitet. Nu sluter vi cirkeln med PCR, säger Carl Burge.

 

Cirkeln sluts med PCR. ”Vi är fast beslutna att ta täten när det gäller hållbarhet”, säger Carl Burge, Business Director Trioworld Smålandsstenar.

 

 

 

FAKTA
Trioworld – tillverkning av jordbruksfilm, pallsträckfilm, sopsäckar samt bygg- ­och täckfilm. Fabriken är placerad i Smålandsstenar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Trioworld

 KONTAKTUPPGIFTER

Trioworld Smålandsstenar AB

(Trioworld Smålandsstenar AB)

Telefon: 037134500
Mail: info.smt@trioworld.com

Besöksadress:
Parkg. 10
33331
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Box 189
33224
Gislaved

Webbadress:
trioworld.com/sv/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår