Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Lördag 4 juli
Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

De är störst i världen inom rörlaser

Både dimensioner och volymer imponerar. Nu har Weland AB utökat – igen – med en av världens mest sofistikerade rörlaseranläggningar.

 

Senaste investeringen handlar om en Mazak 3D Fabri Gear 400 III, speciellt anpassad för hantering av långa och tunga rör och profiler. Kraftfull med integrerat och rörligt skärhuvud.

– Vi pratar om en 5-axlig maskin för 3D-skärning med möjlighet att skära geometrier och produkter som ingen annan klarar. Den här maskinen kan hantera 100 kg per meter och upp till 406 mm i diameter vilket gör den unik när du ser till kombinationen storlek, 3D och vikt, säger vice vd Björn Henriksson.

 

Senaste investeringen hos Weland AB är en Mazak 3D Fabri Gear 400. ”En av världens mest sofistikerade rörlaseranläggningar” konstaterar vice vd Björn Henriksson och marknadsansvarig Mattias Andersson.

 

Hanterar 50 000 ton stål årligen

 

Vad gäller rörlaserkapacitet har Weland sedan länge legat i topp med för närvarande 17 rörlasermaskiner i huset. Det gör Weland till den fabrik som har flest rörlasrar i hela världen. Welands allra största maskin, Jumbo från italienska Adige-Sys, hanterar 18-meter-slängder upp till 508 mm i diameter.

 

Weland ligger i världstoppen på flest antal rörlasrar i huset. Här den största, Adige-Sys Jumbo.

 

Grova rör och balkkonstruktioner hanteras på daglig basis och genom produktionshallarna hos Weland AB i Smålandsstenar passerar 50 000 ton stål årligen.

– Eller om du så vill, sju Eiffeltorn eller 280 st Boeing 747. Med andra ord än en jumbojet per arbetsdag, konstaterar Björn Henriksson.

 

Sju Eiffeltorn om året eller mer än en jumbojet per arbetsdag. Så mycket stål passerar genom Weland AB.

 

Fortsatta offensiva investeringar

 

Försäljningsmässigt fortsätter familjeföretaget Weland AB att ligga väl till. Det är fullt upp i produktionen och man söker kontinuerligt efter ytterligare personal.

– Vi har 313 anställda, ett tiotal i bemanning och ett tiotal via Samhall. Just nu bygger vi nya kontor och personalutrymmen. Och vi fortsätter att investera. Det tycker jag är en bra värdemätare på hur vi mår. Bara under 2018 har vi gjort investeringar på mellan 70 och 80 miljoner i maskinparken och vi kommer att släppa fler nyheter på maskinsidan under våren, säger Björn Henriksson.

 

Störst när det gäller. Weland AB klarar de allra tuffaste dimensionerna inom rörlaser, upp till 508 mm i diameter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se KONTAKTUPPGIFTER

Weland AB

(Weland AB)

Telefon: 037134400
Mail: info@weland.se

Besöksadress:
Malmg. 34
33330
Smålandsstenar

Postadress:
Box 503
33328
Smålandsstenar

Webbadress:
www.weland.se