Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

NÄR GEMENSKAP OCH RESPEKT VISAR VÄGEN

Att hålla ihop en koncern med mer än 1000 anställda och 30 bolag kräver ett stort engagemang. För familjeföretaget Weland AB stavas det samhörighet.

 

Det var ingen slump att Weland AB fick utmärkelsen Årets arbetsgivare i Jönköpings län under 2019. Samarbetet med Samhall har pågått i många år och idag har Weland AB en hel avdelning med ett 20-tal medarbetare från Samhall.

– Vi har gett dem förtroendet och de som är här och jobbar hos oss får känna sig som vem som helst i gänget. Det känns riktigt bra att vi får vara med och skapa förutsättningar för människor som haft svårt att hitta jobb på grund av en funktionsnedsättning, säger vice vd Björn Henriksson.

 

 

 

2019 blev utmärkelsernas år för Weland AB. Dels tog man hem priset som Årets arbetsgivare för sitt samarbete med Samhall, dels belönades man med Elmia Spark Award för sitt kreativa nytänkande sätt att skapa en ”fygital mötesplats” på mässan.

 

En fygital mötesplats på mässgolvet

 

Att Weland AB dessutom blev vinnare av Elmia Spark Award i kategorin ”Innovator of the year” satte ytterligare guldkant på 2019. Här handlade det om en nytänkande monter där Weland lyckades ”med konstverket att kombinera det digitala med det fysiska och personliga och därigenom skapa en fygital arena”. En plats för möten helt enkelt.

 

Populär friskvårdssatsning

 

Och visst hjälper priserna till att skapa en stolthet över det gemensamma varumärket i en stor och differentierad koncern. Jubileumsfesten Weland70 mynnade ut i en koncerngemensam friskvårdssatsning med rekordstort engagemang.

– Under hösten och vintern 2019/2020 har vi haft gemensamma träningar och föredrag som kulminerar med att 27 lag med totalt 135 deltagare från olika delar av koncernen ställer upp i Stafettvasan, berättar Mattias Andersson, marknadsansvarig.

 

Kul på hjul – och snart på snö. Welands friskvårdssatsning under året kulminerar när 135 medarbetare deltar i Stafettvasan.

 

Gemenskap som ger ringar på vattnet

 

Helt klart, menar Mattias, har man väckt något som kommer att ge ringar på vattnet.

– Framför allt har det här skapat gemenskap och en kontaktyta genom hela gruppen av dotterbolag, säger Mattias. Lokalt på huvudkontoret i Smålandsstenar har Weland AB gjort en rejäl satsning på personalsidan med 38 nya kontorsplatser samt nya omklädningsrum med tillhörande dusch och bastu.

– Det här har gett en riktig nytändning, konstaterar Mattias Andersson.

 

Nybyggda kontor och personalutrymmen hos Weland AB i Smålandsstenar har gett en riktig nytändning. Tv Mattias Andersson, marknadsansvarig; th Daniel Vågenäs, konstruktionschef.

 

 

 

FAKTA WELAND AB

Weland AB är ett familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar. Utöver Welands traditionella produkter som gallerdurk, spiraltrappor, raka trappor och räcken, har de idag även en betydande plåtbearbetning och legoproduktion. I det senare ingår bland annat laserskärning, robotsvetsning, bockning och skärande bearbetning i moderna maskiner.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Weland ABKONTAKTUPPGIFTER

Weland AB

(Weland AB)

Telefon: 037134400
Mail: info@weland.se

Besöksadress:
Malmg. 34
33330
Smålandsstenar

Postadress:
Box 503
33328
Smålandsstenar

Webbadress:
www.weland.se